kstb

telsim

03-09-2013 16:34 DÜNYA

Türk diplomatlar kapıdan döndü!

Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği yetkilileri, Arap Birliği toplantısını izlemek için yaptıkları yazılı başvuruya cevap alamadı. İçeri girmeyi deneyen diplomatlar izin çıkmayınca kapıda kaldı.

Türk diplomatlar kapıdan döndü!

BURCU KARAKAŞ / Ankara

Mısır’ın başkenti Kahire’de önceki gün düzenlenen Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı’nı takip etmek için başvuruda bulunan Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği yetkililerine, izin çıkmadı. Pazar günü yapılan zirve kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısını izlemek için genel merkez binasına giden Türk diplomatların kapıdan döndüğü öğrenildi.
Genel merkeze gittiler
Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği’nde görevli bazı diplomatlar, genel merkez binası Kahire’de bulunan Arap Birliği’nin, daimi temsilciler ve dışişleri bakanları düzeyindeki toplantılarını takip etmek için başvuruda bulundu. Kahire Büyükelçiliği’ndeki bazı Türk yetkililer, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi’nin, Suriye’deki gelişmeler nedeniyle öne alınan temasların ardından düzenlediği basın toplantısına katılmak istedi.
Alınan bilgiye göre, büyükelçilik yetkilileri, Kahire’deki genel merkez binasında düzenlenecek basın toplantısını takip edebilmek için Arap Birliği’ne geçtiğimiz günlerde yazılı başvuruda bulundu. Ancak Kahire Büyükelçiliği yetkililerinin başvurusuna, Arap Birliği’nden herhangi bir yanıt gelmedi. Elçilikte görevli bazı diplomatlar, başvuruya yanıt alamamalarının ardından, genel merkez binasına giderek basın toplantısını izlemek istediklerini belirtti. Binadaki Arap yetkililer, Kahire Büyükelçiliği çalışanlarına olumsuz yanıt verince, Türk diplomatlar kapıdan dönmek durumunda kaldı.
Mahkeme beklenecek
Kahire’deki Fatih Camii’nde mahsur kaldıktan sonra Mısır askerlerince gözaltına alınarak cezaevine gönderilen TRT muhabiri Metin Turan’dan haber alınamadığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Turan’ın tutukluluğuna itiraz eden Kahire Büyükelçiliği’nin başvurusuna hâlâ olumlu bir yanıt gelmediği belirtildi. Diplomatik kaynaklar, Turan’ın durumunun mahkemeye çıktıktan sonra belli olacağını ancak henüz mahkeme tarihi ile ilgili bir bilgi edinemediklerini kaydetti.
Öte yandan, Süveyş’te “casusluk yapmak” ve “yasadışı gösterilere katılmak” iddialarıyla tutuklanan Türk işçi Reşat Öz’ün de halen cezaevinde bulunduğu öğrenildi.


Kaynak: www.milliyet.com.tr

DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu