kstb

telsim

28-02-2018 16:42 GÜNDEM

TMT DERNEĞİ ,KKTC TANINMADAN ASLA MASAYA OTURULMAMALI

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tanınmadan masaya asla oturulmamasını istedi. Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora yaptığı yazılı açıklamada, BM yetkililerinin yeniden bir görüşme süreci başlatma gayretlerinin Kıbrıs’ın yaşanmış gerçekleri esasına dayandırılması gerektiğini belirterek, bunun için de 44 yıldır kökleşen bu yapının ve iki devletli çözüm gerçeğinin dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

TMT DERNEĞİ ,KKTC TANINMADAN ASLA MASAYA OTURULMAMALI

Bora, Barış Harekatı’ndan itibaren 44 yıldır Kıbrıs’ta barış, huzur ve güvenin var olduğunu,  yaşanan gerçekler dikkate alındığında çözümün nasıl olması gerektiğinin kendiliğinden ortaya çıktığını ifade etti.

 

Bora, yıllardan beri sürdürülen ikili görüşmelerden neden bir sonuç alınamadığının herkesçe bilindiğini, son olarak Mont Pelerin’da ve Crans-Montana’da bir kez daha bilinen gerçeklere herkesin tanık olduğunu vurguladı.

 

Bora,  “Kıbrıs Cumhuriyeti’ni silah zoru ve terörle gasp eden cumhuriyetin eşit ortağı Kıbrıs Türk halkını aynı yöntemlerle dışlayan Güney Kıbrıs Rum yönetimini sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin meşru yönetimi olarak tanımaya devam edenlerin” çözümsüzlüğün başlıca nedeni olduklarını kaydetti.

 

Bora,  21 Aralık 1963 Rum saldırıları ile Enosis için yıkılan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluşunda iki ayrı milli halkın varlığı kabul edilirken birbirlerine tahakküm edemeyecekleri esasına dayandırıldığına dikkat çekti.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu