kstb

telsim

02-03-2018 14:09 EĞİTİM

TMK öğrencileri 60 deney ve proje sergiledi

TMK öğrencileri 60 deney ve proje sergiledi

Türk Maarif Koleji öğrencileri 60 deney ve proje ile Fen Sergisi açtı.

Sergiyi Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de gezdi.

45 öğretmen liderliğinde 254 öğrencinin 60 deney ve projesi ile yer aldığı TMK 2018 Fen Sergisi’nin açılışına Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile Müsteşarı Asım İdris de katıldı.

Türk Maarif Koleji Müdürü Fehmi Tokay serginin açılışında yaptığı konuşmada; öğrencilere bilimi sevdirmek, proje süreçlerinde birlikte çalışarak deneyim kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtirken bu çerçevede okulda bilim klüpleri kurulduğu bilgisini paylaştı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özyiğit de öğrencilerle gurur duyduklarını dile getirerek, Bakanlığın çalışmalarına değindi ve okul sayısının yanı sıra eğitim kalitesinin artırılmak için çalıştığını vurguladı.

Eğitimde altyapı ve maddi sorunların aşılması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Özyiğit, yurtdışında eğitimlerine devam edecek öğrencilerin geri dönebilmeleri için ‘ülkede insanca yaşayacak koşulları, iş olanağı ve istihdam yaratılmasının’ ödevleri olduğunu kaydetti.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Doktora öğrencilerinden de destek alınan serginin açılışı ise robot NAU’nun Bakan Özyiğit’i davet etmesiyle yapıldı.
Özyiğit, sergide yer alan projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgi alırken öğrenciler de ayrıntılı sunumlarla deneylerini anlattı.




DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu