kstb

telsim

05-10-2015 21:50 EĞİTİM

The Amerikan Future College hedefine ulaştı

Yüzde 60’lık büyüme sağlandı The American Future College Lefkoşa Alayköy yerleşkesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yüzde 60’lık büyüme ile öngördüğü hedefine ulaştı.

The Amerikan Future College hedefine ulaştı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretim Öncesi Kurumlar Konsorsiyumu’na bağlı Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren  The American College Müdürü Sevim Kayıkçı, “Misyonumuz çocuklara en iyi eğitim ve öğrenimi vermek” diyerek bunun için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını, okulun kreş bölüm ile ana ve birinci sınıfların 8 Eylül’de; ilk, orta ve lise bölümlerinin ise 15 Eylül’de eğitim ve öğretime başlayacağını vurguladı.

Hedefe ulaşmanın mutluluğu

Sevim Kayıkçı “Bu yıl öğrenci artışında koymuş olduğumuz hedefe ulaştık, bu da bize ve verdiğimiz eğitime olan güvenin bir göstergesidir” diyerek şunları söyledi:

“Future American College olarak söz verdiklerimizi yapmak için çok uğraşıyoruz ve uğraşmaya da devam edeceğiz. 1. Sınıf çocuklarımıza süratle okumayı yazmayı öğretip kendilerini sözlü ve yazılı ifade etme yeteneklerini geliştirmelerini sağlarken diğer çocuklarımıza da yaşlarına uygun Matematik, Türkçe, Coğrafya, Sosyal ve Fen gibi derslerde başarılarını arttırarak bir sonraki yıla hazırlamak vizyonumuzun bir parçasıdır”

Yabancı dile önem veriliyor

Globalleşen dünyada yabancı dilin çok önemli olduğuna işaret eden Kayıkçı “Tüm öğrencilerimizin İngilizce-Fransızca dinleme ve konuşma becerilerini en üst düzeye çıkarmak da vizyonumuzun bir diğer parçasıdır. Bunun yanında çocuklarımızın zihinsel, fiziksel ve psikolojik gelişmelerini sağlamak için birçok etkinlikler yapmayı planladık” dedi.

Öğrencilerin hem kendi aralarında, hem de diğer okul öğrencileri ile spor, resim ve eğitimde yarışacak duruma getirilmesinin hedeflendiğini anlatan Kayıkçı “Bu yıl hepimizin özlemle beklediği lisemizi açtık. Misyonumuz bu öğrencilerimize daha uygun öğrenme ortamları hazırlayarak, daha çok bilgi ile donanımlarını sağlayıp, onları üniversite hayatına hazırlamaktır” dedi.

 

 

Hedefleri yakalamak

Belirlenen hedefleri yakalamak için öğretmenler, veliler ve çocuklarla elele vereceklerini anlatan Kayıkçı “Bunları başaracağımıza inancım tamdır. Öğretmen-öğrenci-veli işbirliği bizim için çok değerlidir. Eğitim düzeyimizi daha yukarılara çekmek için işbirliği şarttır. Bu işbirliği sayesinde çocuklarımız disiplinli, okul kurallarına uyan, geleceğe güvenle bakan ve bakış açıları geniş bireyler yetiştirmek vizyonumuzdur” diye konuştu.

Kayıkçı, konuşmasında şunları kaydetti:

“Öğretmenlerimiz bu vizyona uygun olarak  çocuklarımıza daha fazla katkıda bulunmak için yıl sonunda eğitim çalışmalarına, yılın başında da çok sayıda  seminer ve kurslara katılarak kendilerini yenilediler. Büyük öğrencilerimiz, küçük kardeşlerini koruyup, destekleyip yol gösterirken, küçükler büyüklerini sevip saymayı öğrenirler. Bizler birbirini böyle kucaklayan, anlayan, destekleyen kocaman bir aileyiz. The Amerikan Future Kolej’de sevgi, saygı, anlayış, hoşgörü ve işbirliği ön plandadır”

Sevgi ve saygı

Sevgi-saygı çevçevesinde yapılamayacak hiçbir şey olmadığını vurgulayan Kayıkçı, “Değerli velilerimizle girdiğimiz bu yolda bizlere güvenip çocuklarını emanet eden tüm ailelere teşekkür ediyorum. Birlikte birçok başarılara imza atacağımıza gönülden inanıyorum. 2015-2016 Eğitim Öğrentim yılı hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Çocuk demek yarın demek, yarın demek The American Future College demek” diye konuştu.

Behzat Özçete

The American College Müdür Muavini Behzat Özçete de, belirlenen hedeflere ulaşmanın sevindirici ve gurur verici olduğunu vurgulayarak “Okulumuzda verdiğimiz eğitimin kalitesi her yönüyle takdir edilmektedir” dedi.

 




DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu