kstb

telsim

03-02-2020 11:35 TÜRKİYE

TC MSB: İdlib’de 4 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı

TC MSB: İdlib’de 4 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı

TC Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, İdlib’de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen TSK unsurlarına, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen rejim unsurları tarafından yoğun topçu atışları yapıldı.

Saldırılar neticesinde, 4 asker şehit oldu, 1’i ağır 9 asker de yaralandı.

Bölgede tespit edilen hedefler ateş destek vasıtalarıyla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verildi ve hedefler tahrip edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz.”

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırı ile ilgili Twitter’dan bir mesaj yayımladı.

Çavuşoğlu, mesajında, “Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

TC İletişim Başkanı Fahrettin Altun, saldırıyla ilgili Twitter hesabından bir mesaj yayımladı.

Altun, mesajında, “Milletimizin başı sağ olsun. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Devletimiz bu kalleş saldırının hesabını soracaktır.” ifadelerini kullandı.

TC Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın da saldırıya derhal karşılık verildiğini bildirdi.

Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Suriye rejiminin açtığı ateş sonucu İdlib’de şehit olan dört askere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dileyerek, “İdlib mutabakatı hilafına yapılan bu saldırıya derhal karşılık verilmiştir. Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir.” ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “İdlib’de şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.” dedi.




Etiketler :
DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu