kstb

telsim

10-10-2019 13:47 TÜRKİYE

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşuyor.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşuyor.

Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı’nda 109 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

“Değerli il başkanlarımız, değerli belediye başkanlarımız, dava arkadaşlarım sizleri kalbi duygularımla selamlıyorum. Türkiye, kritik bir dönemden geçtiği şu dönemde yaptığımız istişarelerin gerçekten çok ama çok kıymetli olduğuna inanıyorum.

Değişim hayatın bir gerçeğidir. Buradan milletimizin her bir ferdine AK Parti’de görev almak isteyenleri davet ediyoruz. Kendisini geliştirmek isteyen herkese tüm kapılar açıktır. Bu parti milletin partisidir. Şahıslar gelir geçer ama dava her zaman hep baki kalır. AK Parti için siyaset budur ve böyle kalmaya devam edecektir. Kuruluşundan bugüne davamıza emek veren, değer katan herkese şükranlarımı sunuyorum.

Tek parti zulmünden darbeler dönemine kadar yaşadığımız her sıkıntının amaçlarından biri Türkiye’yi kendi içinde tutmaya devam etmektir.

Son 4 yılda sınırlarımız içinde 7500 sınırlarımızın dışında 8500 olmak üzere toplam 16 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Terör örgütünün merkezi yapılanmasını Kuzey Irak’ta adeta hapsettik. Fırat’ın doğusunda Allah’ın yardımı ve güvenlik güçlerimiz sayesinde başarıya ulaştıracağımız Barış Pınarı Harekatı’nı başlattık. Türkiye’nin yaptığı diğer operasyonlar gibi Barış Pınarı’nın amacı Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine katkıda bulunmaktır.

PKK’nın YPG’nin işgalini görmeyenler şuan bizim attığımız adıma laf ediyorlar. Siz şöyle kenarda durun biz yolumuza devam ediyoruz. DEAŞ’a karşı verdiğimiz mücadeleyi konuşanların hangisi verdi. Bunlar kendi ülkelerinden Suriye’ye DEAŞ’ı ihraç ettiler. Fransa’dan, Almanya’dan DEAŞ, Suriye’ye geldi. Biz 5500 DEAŞ’lıyı geri gönderdik.

Suudi Arabistan önce aynaya baksın. Yemen’i bu hale kim getirdi? On binlerce insan Yemen’de ölmedi mi? Siz önce bunun hesabını verin. Suriye’nin birliği için verdiğimiz bu mücadelede siz bize laf edemezsiniz, konuşamazsınız. Hele Mısır sen hiç konuşamazsın. Sen ülkende demokrasi katili olan bir kişsiin. Yüzde 52 oyla seçilmiş Mursi’nin ölmesine sen neden oldun. Belki de operasyon yaptın. Ailesinin bile defnedilmesine izin vermedin. Sen böyle bir katilsin. Sisi bu operasyonu kınamış. Kınasan ne yazar kınamasan ne yazar…  Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun.

Ey Avrupa Birliği kendinize gelin. Bu operasyonu işgal harekatı diye nitelendirmeye çalışırsanız kapıları açarız. 3 milyon 600 bin mülteciyi size göndeririz. Şimdi kalkmışlar para hesabı yapıyorlar.

Suriye topraklarındaki gerçek işgalcilerin Türkiye’nin meşru adımlarına karşı çıkması teslimiyet göstergesidir. Esad 1 milyona yakın insanı öldürdü.

Biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz.

Suriye krizinin başladığı 2011 yılından veri bu ülkenin sorunlarının demokratik yollarla çözülmesi için çaba gösterdik.

Utanmadan şunu diyorlar. Biz Kürtlere karşıymışız. Terbiyesizlik yapmayın. Sadece Kobani’den gelen 300 bin Kürt kardeşimiz ülkemizde misafirimiz olarak yaşamaktadır. Bizi eleştiren bazı Arap ve Avrupa ülkeleri acaba kaç tane Suriyeliye kucak açtı.

Bu harekatın altına güneyimizde terör devleti kurulmasını engellemek var. Buna izin vermeyiz.

Tüm NATO ülkelerine sesleniyorum… Başta Amerika… Biz Türkiye’yiz. Ve biz NATO üyesi ülkeyiz. 5. maddeyi gayet iyi biliyorlar. Bu terör örgütleri NATO üyesi ülkeye saldırırken siz sessiz kalamazsınız. ”




DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu