kstb

telsim

16-10-2015 13:09 GÜNDEM

TC BÜYÜKELÇİLİĞİ YARDIM HEYETİN’DEN GAÜ’YE DESTEK PROJESİ

GAÜ EMİN ADIMLARLA BÜYÜYOR,KIBRIS TÜRK TOPLUMU HEYECANLANIYOR… Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlüğü ile bir araya gelen TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanlığı Uzman Müşaviri Engin Karabaş, laboratuvarlar ve gelişim programları konularında bilgilendirildi. Girne Amerikan Üniversitesi kamapüsü ve araştırma laboratuvarlarını gezen Karabaş , gerçekleşecek olan projeler ile ilgili detaylı bilgi aldı .

TC BÜYÜKELÇİLİĞİ YARDIM HEYETİN’DEN GAÜ’YE DESTEK PROJESİ

2015-2016 Eğitim yılında da alt yapı ve laboratuvarlara büyük önem gösteren GAÜ, öğrencilerini geleceğe daha güçlü hazırlamak için çalışmalarına devam ediyor.

TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanlığı Uzman Müşaviri Engin Karabaş GAÜ ziyaretinde öncelikle Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr.Kutsal Öztürk tarafından Kabul edildi. Kabülün ardından GAÜ rektör yardımcıları Doç. Dr. Hossein Sadri ve Doç. Dr. Zafer Ağdelen’in de katılımıyla Girne Amerikan Üniversitesi kampüsü ve laboratuvarları ziyaret edildi. Ziyarette Uzman Müşavir Engin Karabaş’ı karşılayan  Girne Amerikan Üniversitesi Araştırma ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç.Dr.Hossein Sadri,bu yılın başlangıcı ile birlikte çok önemli 3 yeni laboratuvarı da bünyelerine  kattıklarını anlattı.

Sadri, “2015 – 2016 eğitim hayatına başlıyoruz.Araştırma laboratuvarları bizim için oldukça önemli  bu yıl daha fazla araştırma , daha fazla yayın daha fazla yüksek lisans başlığı ile eğitim ve araştırma kalitemizin daha da arttırılması , üniversitemizin araştırma yayın politikasını arttırmak üzere adım atmış durumdayız” dedi

GAÜ İSMİ AKADEMİK KALİTEDE SIKÇA DUYULUYOR…

Yeni akademik yıl ile birlikte kendine koyduğu hedef ve vizyon ile hareket ettiğini belirten Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç.Dr.Hossein Sadri eğitim laboratuvarları ve alt yapıya büyük önem verdiklerine dikkat çekti. TC Elçiliği Yardım Heyetinin üniversitelerimize sağladığı katkıların da önemine dikkat çeken Sadri, “TC Büyükelçiliği Yardım Heyeti’nin sağlamış oldukları destekleri ve üniversitemizin araştırma ve altyapı konusundaki yatırımlarıyla, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz Ada’nın en güncel,  bilgi ve altyapı donanımlı laboratuvarlarına sahip olacaktır. Bu süreçte Eğitime ve bizlere daima katkı sağlayan TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanlığı’na ve Uzman Müşaviri Sn. Engin Karabaş’a sonsuz teşekkürler” dedi.

 

 

ÖĞRENCİSİNE ALT YAPI SUNAN ÜNİVERSİTE GAÜ…

Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç.Dr.Hossein Sadri üniversite bünyesindeki bazı labaratuvarlara dikkat çekti. Sadri, Genetik deneyimlere, biyokimya araştırmalarına,  sağlık çalışmalarına imkan sağlayan laboratuvarlar ve bunlara ilaveten  hemşirelik ve ebelik laboratuvarlarının bu sene güçlü bir altyapıyla açıldığının bilgisini vererek laboratuvar Ada’nın en donanımlı laboratuvarlarından biri olabilecek inşaat mühendisliği laboratuvarının da ayrıca donanım kazanarak çalışmaya girdiğini ifade etti.

GAÜ LABORATUVARLARI HALKA AÇILIYOR…

Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç.Dr.Hossein Sadri bir sonraki adımlarının  ise Uzman Müşavir Engin Karabaş ‘ın da önerileri ile GAÜ laboratuvarlarının akreditasyonlarını alıp sadece araştırma ve eğitim değil , buna ilaveten KKTC de yaşayan halka , çeşitli şirketlere ve devlet kurumlarına da hizmet vermek olacağını söyledi.

Sadri, Laboratuvarların yanı sıra GAÜ Sağlık Yatırımlarına da değinerek “bizi en heyecanlandıran projelerden biri hastane projemiz , çok hızlı ilerliyor ve yanında oluşacak olan yapılar ve merkezler ile de tüm Sağlık eğitim ve uygulama hizmet alanlarının  toplanacağı bir merkez haline dönüşecek . Yöneticiler Kurulu Başkanımız Serhat Akpınar‘ın da söylemiş olduğu gibi , Girne bu proje ile tamamen bir sağlık kentine dönüşecektir. Biz hastanenin bitişi öncesinde de büyük sağlık laboratuvarlarımızı açtık ve kendi bünyemizde şu anda öğrencilerimiz ile buluşturuyoruz “ dedi.

KKTC’NİN İLK ÜNİVERSİTESİ GAÜ EMİN ADIMLARLA YÜRÜYOR…

KKTC’nin ilk üniversitesi olan GA’nün eğitim ve topluma bakışının da daima örnek alındığına dikkat çeken Sadri,” sorumluluklarımız bu sebeple çok büyüktür. Omuzumuzda öyle bir yük var dolayısı ile de biz adaya hep yeni bakış açılarını yeni anlayışları getirmek ve bunu sadece öğrencilerimiz ile değil aynı zaman da Kıbrıs Türk halkı ile de buluşturmayı kendimize bir görev olarak bildik. Bu yıl da, araştırma, yayın, yükseklisans ve doktora, ayrıca  uygulamalı eğitim bizim önceliğimiz olacak . Bu anlamda Hastane projemiz yanı sıra en heyecanlandıran projelerden biri de GAÜ Karpaz yaşam kampüsüdür. Bir çok yeni fakültemizin de kampüslerimize dahil olması aslında toplumumuza yeni imkanlar yaratacaktır” dedi.

 

 




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu