kstb

telsim

23-08-2019 12:04 GÜNDEM

Tatar, Ercan'da konuştu: Sene sonuna doğru ikinci dilim de aktarılacak

Kıbrıs Postası Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat'ın "İkinci bir dilimin de ulaşacağı" yönündeki iddialara dair sorusu üzerine konuşan Başbakan Tatar, "Sene sonuna doğru ikinci bir dilimin daha bizlere aktarılacağı konusunun tartışıldığı doğrudur fakat henüz detaylar neticeye ulaşmadı" dedi.

Tatar, Ercan'da konuştu: Sene sonuna doğru ikinci dilim de aktarılacak

Başbakan Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdiği Ankara dönüşü, Ercan Havalimanı’nda basın açıklamasında bulundu.

Dün sabah, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile birlikte ilk resmi ziyareti gerçekleştirmek için Ankara’ya gittiklerini belirten Tatar, Ankara’da kendilerine Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ve müsteşarların eşlik ettiğini ifade etti.

Ankara’da ilk olarak Anıtkabir’e giderek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarını sunduklarını anlatan Tatar, daha sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve heyetiyle bir takım görüşmelerde bulunduklarını, 20 Temmuz’da imzalanan açıklanan Mali Protokol’e ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını kaydetti.

Daha sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdiğini, ardından da heyetler arası görüşmelere geçildiğini belirten Tatar, “Toplantılarda Kıbrıs enine boyuna tartışıldı. Kalkınma için neler yapılabileceği, ilişkilerin nasıl daha da ileriye götürülebileceği konuşuldu” ifadelerinde bulundu.

Ekonomik protokolün detaylarıyla ilgili kaynak akışının başlaması için talimatın verildiğini belirten Tatar, “Yapıcı bir ziyaret gerçekleşti. Sayın Erdoğan’a ve Türk hükümetine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dün akşam Ankara’da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen ortak basın toplantısına da değinen Tatar, “Sayın Erdoğan’ın Doğu Akdeniz’e ilişkin verdiği mesalar, her yerde büyük yankı uyandırdı, medyada geniş yer buldu. Kıbrıslı Türklerin hak ve çıkarları için Türkiye Cumhuriyeti çalışmalarını sürdürmekte” şeklinde konuştu.

Ankara ziyaretinde kendisine eşlik edenlere, destek verenlere ve katkı sağlayanlara da teşekkür eden Başbakan, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kıbrıs Postası Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat’ın, kaynak aktarımının kullanılanım detaylarına ilişkin sorusunu yanıtlayan Başbakan, “Yarım kalan projeler var. Bu projelerin tamamlanmasından sonra somut projelerin hayata geçmesi için çalışmalar gerçekleştirilecek. İhalesi tamamlanmış fakat hayata geçmemiş projeler var. Onların tamamlanması gerek” dedi.

Savunma giderlerinin KKTC bütçesi tarafınca ödendiğini, savunma bütçesine aktarılacak olan kaynağın yerel mükellefiyetlerin karşılanması için kullanılacağını anlatan Tatar, Rasıh Reşat’ın “İkinci bir dilimin de ulaşacağı” yönündeki iddialara dair sorusu üzerine şöyle konuştu:

“Bildiğiniz üzere TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bizzat kendisi 750 milyon TL’lik ilk dilimi açıklamış, bu kaynağın sözleşmesi 2019 yılına ilişkin imzalanmıştı.  Sene sonuna doğru ikinci bir dilimin daha bizlere aktarılacağı konusunun tartışıldığı doğrudur fakat henüz detaylar neticeye ulaşmadı.”




Etiketler : Ersin Tatar
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu