kstb

telsim

12-10-2020 22:12 GÜNDEM

Taçoy: YDP tabanından UBP’ye oy geldiğini gözlemliyoruz

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, genel seçimlerde barajın yüzde 10’a çıkarılmasını ve istikrarlı bir yapı kurulmasını istedi.

Taçoy: YDP tabanından UBP’ye oy geldiğini gözlemliyoruz

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, BRT’de Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu #burası önemli adlı programda, seçimin birinci turunda alınan sonuçlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Taçoy, Başbakan Ersin Tatar’ın birinci turda aldığı sonucu tahmin ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın aldığı oya şaşırdığını söyleyen Taçoy, Akıncı’nın yüzde 25-27 seviyesinde oy almasını beklediğini, Halkın Partisi’nin (HP) hükümetten çekilme kararı nedeniyle HP tabanından Akıncı’ya oy gittiğini düşündüğünü söyledi.

“ÖZERSAY DAHA FAZLA OY ALABİLİRDİ”

CTP’nin beklenen oyu aldığını söyleyen Taçoy, Serdar Denktaş’ın da tahmin edilen oyu aldığını ifade ederek, Kudret Özersay’ın daha fazla oy almasını beklediğini kaydetti.

YDP tabanından sandığa gitmeyenlerin olduğunu kaydeden Taçoy, “YDP tabanından UBP’ye oy geldiğini gözlemliyoruz” dedi.

Bakan Taçoy, UBP’nin birinci turdan önde çıktığını kaydederek, Cumhurbaşkanı Adayı Ersin Tatar’ın 2.turda seçimi kazanacağına olan inancını dile getirdi.

“TATAR, AKINCI’DAN DAHA TARAFSIZ BİR CUMHURBAŞKANI OLUR”

Tatar’ın Akıncı’dan daha tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağını söyleyen Taçoy, “Çünkü karakter belli. Tipleme belli. Tatar, insan sevgisini üstte tutuyor.  Tatar, cumhurbaşkanlığı kapılarının herkese açılabileceğini gösterecektir” ifadelerini kullandı.

Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı döneminde ayrıştırmanın görüldüğünü ifade eden Taçoy, “Akıncı 5 yıl denedi. Ayrımcılığı gördük, yaşadık. Ersin Tatar seçilirse ülke iradesinde tarafsız kalacağını göreceğiz. Ersin Tatar halkı kucaklayan, ayrıştırma yapmayan bir liderdir. Değerlendirme halkımızdır” dedi.

Taçoy, liderlik değişimlerinin yaşanacağına işaret ederek, “1. Turun sonuçları açıklandığında, Akıncı-Mehmet Harmancı çerçevesini gördük. Cemal Özyiğit’in son dönemi olması ve Akıncı’nın desteğiyle TDP’de Mehmet Harmancı lider olabilir” dedi.

“CTP, Akıncı’ya destek vermesi durumunda seçimi kazanır mı?” sorusunu yanıtlayan Taçoy, CTP tabanından bütün oyların Akıncı’ya gidiceğini düşünmediğini söyledi. DP, YDP, HP tabanından da tüm oyların Ersin Tatar’a gidemeyeceğini dile getiren Taçoy, neticenin Pazar günü görüleceğine işaret etti.

“BARAJ YÜZDE 10’A ÇIKARILSIN”

Erken seçim ihtimalini değerlendiren Taçoy şu sözleri kaydetti:

“Mecliste bulunan üç grup var. HP geri çekildiğine göre yeni bir hükümet kurulacak. UBP, ya HP ile yola devam eder ya da CTP ile hükümet kurar. Başka türlü olmaz. UBP-YDP-DP erken seçim hükümeti kurulabilir. UBP her zaman seçime hazırdır. Onlar varsa biz de varız. Seçime gitmek UBP’nin başını ağrıtmaz. Barajı yüzde 10'a çıkaralım. Karma oy gözden geçirilerek kaldırılsınç YSK’nın da talep ettiği olsun, karma oy kalksın, seçime gidelim. Ve istikrarlı bir yapıyı ortaya çıkaralım.”




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu