kstb

telsim

22-09-2015 12:24 DÜNYA

Suçüstü yakalandılar...

Lapta bölgesinde onaylanmamış bir limandan sürat teknesi ile 20 kişiyi Anamur açıklarına götüren 5 kişi KKTC sularında yakalandı.

Suçüstü yakalandılar...

Aralarında Pakistan, Mali ve KKTC’den çıkışı yasak olan T.C uyruklu toplam 20 kişiyi sürat teknesi ile Anamur açıklarına götürdükleri tespit edilen Mehmet Ali Kızılkaya, Hanifi Çan, Sabri Yıldırım, Teyfik Çıdam ve Mutlu Töre isimli 5 kişi KKTC Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. 
Soruşturma amaçlı gözaltına alınan zanlılar, dün tutukluluk talebiye Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın ciddiyetine dikkati çekerek, polisin soruşturmasını salimen yürütebilmesi için 1’er gün tutuklu kalmalarına emir verdi.
  
Zanlı Mehmet Ali Kızılkaya, Hanifi Çan, Sabri Yıldırım, Teyfik Çıdam ve Mutlu Töre’nin bugün yeniden Girne’de mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Türkiye‘de Sahil Güvenlik'ten kaçtılar

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Mustafa Meren, Mehmet Ali Kızılkaya, Hanifi Çan, Sabri Yıldırım, Teyfik Çıdam ve Mutlu Töre’nin “Onaylanmamış bir limandan KKTC’ye giriş çıkış yapmak”  ve bir cürüm işlemek için “Gizli ittifak kurma” suçlarından önceki gün gözaltına alındıklarını anlattı.
Polis memuru Mustafa Meren, Hanifi Çan’ın kullandığı sürat teknesi ile Sabri Yıldırım, Teyfik Çıdam,  Mutlu Töre ve Mehmet Ali Kızılkaya’nın 19 Eylül tarihinde sabah saat 05.00 sıralarında Lapta- Alsancak bölgesinden Anamur açıklarına 20 kişiyi götürdüklerini söyledi.

Aynı gün 20 kişinin Anamur açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tespit edildiğini belirten Meren, zanlıların kaçarak KKTC’ye onaylanmamış limandan giriş yaptıklarını kaydetti.

Kıskıvrak yakalandılar

Soruşturma memuru zanlıların aynı gün sürat teknesi ile KKTC’ye Lapta bölgesinden onaylanmamış bir limandan giriş yapmak isterken, KKTC Sahil Güvenlik ve polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandıklarını söyledi.

Mutlu Töre uslanmıyor 

“Onaylanmamış bir limandan KKTC’ye giriş çıkış yapmak”  ve bir cürüm işlemek için “Gizli ittifak kurma” suçlarından gözaltına alınan Mutlu Töre, geçtiğimiz hafta Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından teminatla ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı. “Sahte parayı tedavüle “ sürme suçundan gözaltına alınan zanlı Töre, önceki gün yeniden tutuklandı.

Kaçakların biri uyuşturucu suçundan önceki gün tutuklandı

Polis memuru Mustafa Meren yapılan soruşturmada kaçakların arasında 15 Eylül tarihinde ülkeye giriş yaparken 6 gram uyuşturucu ile yakalanan ve Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından 15 Bin TL nakdi teminatla serbest bırakılan Burak Kurt’un da olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.

Soruşturma devam ediyor

Soruşturma memuru Mustafa Meren, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek, alınması gereken birçok ifadenin olduğunu söyledi. Meren soruşturmanın selameti açısından zanlıların 1’er gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.




Etiketler :
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu