kstb

telsim

22-06-2019 14:50 SAĞLIK

Stres ve Yorgunluğun Üstesinden Acı Biber ile Gelin!

Yüksel lif kaynağı olan acı biberin faydalarını bilmeyenimiz yok. Bağırsakları çalıştırmasının yanında stres ve yorgunluğa da iyi gelen acı biber, mutluluğu da artırıyor. İşte acı biberin bilinmeyen faydaları...

Stres ve Yorgunluğun Üstesinden Acı Biber ile Gelin!

Uzmanlar, her hangi bir sindirim problemi olmayanların düzenli tüketimini öneriyor. Uzmanlar acı biberin vücudu tüm hastalıklara karşı koruduğunu vurguluyor. 

ACI BİBERİN BİLİNMEYEN FAYDALARI  

- Capsaicin maddesi beyindeki endorfin salgılamasına bu da mutluluk hormonunun artmasına sebep olur. Gün içerisinde iş ortamı, beslenme ve sağlıksız yaşam koşulları stres ve yorgunluk gibi hem ruhsal hem fiziksel sorunlara zemin hazırlar. Acı biber bu gibi sorunların ortaya çıkmasını engeller.

Yüksek antioksidan içeren acı biber vücudu tüm toksinlerden uzaklaştırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Turunçgillerin sağladığı C vitaminin iki katını tek seferde karşılar. Özellikle kışın ve mevsim geçişlerinde vücudun mekanizma sistemini kuvvetlendirir.

- Acı biber sindirim sistemine, özellikle kabızlık hastalığına karşı olumlu bir etki sağlar. Bağırsakların çalışmasını destekleyerek sindirimi de kolaylaştırır. 

Vücuttaki asit oranını dengeler. Özellikle ürik asidin artışını önleyerek romatizma ve kemik hastalıklarını önler. 




DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu