kstb

telsim

18-12-2018 16:10 GÜNDEM

STARTUPS4PEACE KONE ELEVATOR PİTCH BATTLE İLE BU YILKİ STARTUP4PEACE HIZLANDIRMA PROGRAMI SONLANDI

Lefkoşa Goethe Enstitüsü’nde gerçekleştirilen Startups4Peace KONE Elevator Pitch Battle (Sunum Yarışması) ile bu yılki Startup4Peace hızlandırma programı sonlandı. Finlandiya’nın Lefkoşas Büyükelçiliği’nden verilen bilgiye göre, 22 Kasım Perşembe günü başlayan Startups4Peace beşinci yılını tamamladı.

STARTUPS4PEACE KONE ELEVATOR PİTCH BATTLE İLE BU YILKİ STARTUP4PEACE HIZLANDIRMA PROGRAMI SONLANDI

Altı finaliste, iş fikirlerini ve modellerini sunarak kazanan iki pozisyon arasında yer alabilmeleri için beş (5) dakika verildi. Jüride, Stavriana Kofteros (Startup Cyprus), Michalis Tyrimos (Seri Girişimci), Günperi Şişman ve Natalia Demetriou (Startups4Peace 2016 ve 2017 kazananları), melek yatırımcı Tunç Yalgın (Startup Cyprus) ve girişimci Demetris Hadjisofoklis yer aldı.
Donti ve Colive Oil sunumları son yarışı kazanarak Helsinki Finlandiya’da 4-5 Aralık tarihlerinde düzenlenen Avrupa’nın en büyük yeni girişimcilik etkinliği olan SLUSH’a katılma fırsatını yakaladı.
SLUSH’a katılım masraflarının tamamı ise Startups4Peace tarafından karşılandı.
Startups4Peace programı süresince, tüm takımlar Finlandiyalı uzmanlar ile oldukça yoğun bir eğitim programından geçerek, fikirlerini gerçekleştirmek ve büyüyen bir işletmeye dönüştürmek için Starutps4Peace mentorlarından destek aldı.
HEİNO
Etkinlikte konuşan Finlandiya’nın Lefkoşa Büyükelçisi Timo Heino, Starutps4Peace katılımcıları ve yarışmaya katılan herkese teşekkür ederek, Finlandiya Büyükelçiliği’nin dört yıl önce bu programı neden hayata geçirdiğine vurgu yaptı.
Heino, “Bu, adadaki iki toplum arasında uzlaşının sağlanmasına katkı sağlamanın, eğitici ve ilham verici bir biçimde sinerji oluşturmanın yeni bir yoludur. Elbette ki bizler, bu programın yeni birleşik federal Kıbrıs’ta daha iyi bir gelecek için zemin hazırlamak amacıyla atılan küçük bir adım olmasını ümit ediyoruz” dedi.
MAKİPAA
AB Program Destek Ofisi Müdürü Arttu Makipaa da yaptığı konuşmada, Startups4Peace aracılığıyla Kıbrıs’ta girişimciliği teşvik etmek ve buna odaklanmak istediklerini belirtti.
AB’nin bu programa verdiği desteğin, bu yönde atılan bir adım olduğunu ifade eden Makipaa, “Yenilikçi Girişimcilik konulu yeni projemiz hazırlık aşamasındadır ve 2019 yılı başlarında sahada olacaktır. Bu programın, genç girişimcilerin çabalarını artırarak onları gerekli becerilerle donatmasını bekliyoruz” dedi.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu