kstb

telsim

20-12-2018 22:43 DÜNYA

Skandal mı çıkarmak istiyorsun?

Yıllık Basın Toplantısı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, konuşma yaptığı salona Ukrayna bayrağı getiren gazeteciye, 'Skandal mı çıkarmak istiyorsun? Lütfen buyurun.' dedi.

Skandal mı çıkarmak istiyorsun?
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14'üncü Yıllık Basın Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Rus kara sularını ihlal ettikleri için el konulan Ukrayna savaş gemilerindeki askerlerin akıbetine mahkemenin karar vereceğini söyleyen Putin, salona Ukrayna bayrağıyla gelen bir gazeteciye söz hakkı verdi. Putin gazeteciye, ''Skandal mı çıkarmak istiyorsunuz? Lütfen buyurun.'' dedi.
 
''SİSTEM ÇÖKÜYOR''
 
Nükleer savaş ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Putin, "Nükleer savaş tehdidi şu anda gerçekten de Soğuk Savaş döneminde olduğundan daha az ciddiye alınıyor. Fakat bu tehdit gerçekte daha az şiddetli hale gelmedi. Dünyada silah kontrolü için kurulan sistemin çökmekte olduğu gözleniyor." dedi.
 
''AKIBETLERİNE MAHKEME KARAR VERECEK''
 
Kerç Boğazı'nda Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilime de değinen Putin, ''Kiev, askerlerini öldüreceklerini düşündüğü için gönderdi. Rusya'da tutuklu bulunan Ukrayna askerlerinin akıbetine mahkeme karar verecek dedi.
 
ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARI
 
ABD'nin Suriye'deki askerlerini çekme kararı ile ilgili konuşan Putin, ''ABD'nin Suriye'de olması için meşru bir hakkı yok. Suriye’den çekileceklerine dair yönelik henüz bir emare görmedik. Ancak Afganistan'dan çekileceklerini söylediler fakat hala oradalar.'' dedi.
 
''DÜNYAYI YÖNETMEK İSTİYOR MUSUNUZ?''
 
Wall Street Journal muhabirinin, 'Batı, Rusya'yı tehdit olarak görüyor. Gerçekten de dünyayı yönetmek istiyor musunuz?' sorusuna önce esprili bir dille, "Tabii ki de" yanıtını veren Putin, şöyle devam etti:
 
"Dünyayı yönetmeye gelirsek, bunu yapmaya çalışanların nerede olduğunu biliyoruz (Washington). Fakat bunu yapmaya çalışanlar Moskova'da değil."
 
Putin şunları da sözleri ekledi: "Rus tehdidi, Batı toplumumun istediklerini yapmak için uydurduğu bir yafta. Zira bunun için bir dış tehdit gerekiyor. Dış politikamızın ana amacıysa, denk güçler arasında denk bir güç olarak, uluslararası arenada hak ettiğimiz yerde olabilmek için ileriye doğru hareket etmek."
 
Çin'le bütün sorunları çözdük'
 
Şinhua muhabiri, Rusya ve Çin arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara yaklaştığını belirterek, Putin'in ikili ilişkilerin gelişmesinden memnun olup olmadığına dair bir soru yöneltti.
 
Çin'le güvenli bir şekilde çalıştıklarını, tüm sorunları çözdüklerini ve ilerlemeye devam ettiklerini söyleyen Putin, "Sadece ekonomi alanında değil, güvenlik alanında çalışıyoruz. Çin için istikrar ve öngörülebilirlik önemli" diye konuştu.



Etiketler :
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu