kstb

telsim

30-11-2018 16:31 YAŞAM

Sinemada haftanın filmleri (30 Kasım 2018)

Sinemada haftanın filmleri (30 Kasım 2018)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 7 film vizyona girdi. (Ceren Ala filmleri değerlendirdi. / [email protected])

  •  

     

    Hindistan Eşkıyaları

    İlk bakışta Karayip Korsanları’nın Hindistan versiyonu tadını veren, efekt, hikaye, oyunculuk anlamında Hollywood’a kafa tutan bir film “Thugs of Hindostan”. Filmin başrolünde tabi ki Aamir Khan var. Khan'ın daha önce Dhoom 3'te de beraber çalıştığı Vijay Krishna Acharya filmin yönetmen koltuğunda. 1700’lerin sonlarında Hindistan'ın ünlü haydut grubunun İngilizlere karşı verdiği mücadeleyi anlatan film Hindistan’da gişe rekoru kırdı. Bakalım bizde neler olacak?

     

  •  

     

    Kötülük İçinde

    Korku türünde senaryolar yazan ve yapımcılık yapan Scott Jeffrey’in bu kez yönetmenliğini de yaptığı filmde huzur bulmak için, annesinin geçmişte kaldığı şehir dışındaki bölgeye giden Aesha’nın huzur dışında her şeyi bulmasını konu ediniyor. İşin içinde son yıllarda yükselişe geçen “kötü bir rahibe” var. Becca Hirani, Lucy Chappell, Tiffany-Ellen Robinson, Georgia Wood, Cassandra French, Chris Kaye, Patsy Prince, Thomas Mailand, Mika Hockman, Bryson Dekker oyuncu kadrosunda.

     

  •  

    Hedefim Sensin

    Ata Demirer’in Eyvah Eyvah serisine bayılan, Olanlar Oldu filmini serinin hemen arkasına yerleştiren, Niyazi Gül Dörtnala’ya ise oldukça mesafeli duran biri olarak, bu yeni filme ne hissedeceğimi bilemiyorum. Gökçeada’da çekilen, dolayısıyla Demirer’in iyi hissettiği coğrafyada olması nedeniyle seyircide de iyi hisler oluşturan bir film “Hedefim Sensin”. Yine alıştığımız, kalabalık oyuncu kadrosunu barındıran Ata Demirer senaryosunun yönetmen koltuğu Kıvanç Baruönü’ye emanet. Çiğ köfte satarak geçimini sağlayan, karısı midyeciye kaçınca, hayatını bambaşka bir yöne çeviren ve bu vesileyle Gökçeada’ya giden Zekeriya Taştan’ın, hikayesini konu edinen filmde, Gonca Vuslateri başrolde Demirer’e eşlik ediyor. Demet Akbağ, İlker Aksum, Erkan Can, Tarık Ünlüoğlu oyuncu kadrosunda.

    Hedefim Sensin fragmanı 

  •  

     

    Örümcek Ağındaki Kız

    Benim için Lisbeth Salander güzel bir roman ve film karakteridir. Kusurlu, görece itici, siyah giymeyi seven, kadınları üzen erkekleri üzen, motosiklet kullanan... Özlemişim... 2011 yapımı “The Girl with the Dragon Tattoo”nun devamı niteliğindeki “The Girl in the Spider's Web” yani “Örümcek Ağındaki Kız”da, bir bilim insanı kendi çalışmasını Amerikalılardan çalması için hacker Salander’ı tutunca, aykırı hatunumuz kendini karanlık ve şiddet dolu bir entrika ağının içine çekilmiş bulur. Salander’i The Crown”ın Emmy ve Altın Küre ödüllü yıldızı Claire Foy canlandırıyor. Filmin yönetmeni Fede Alvarez.

    Örümcek Ağındaki Kız fragmanı

  •  

     

    Yeşil Rehber

    Oscar’ın güçlü adayları arasında gösterilen bir film daha... Bu yılki Toronto Film Festivali’nden Halkın Seçimi Ödülü’nü kazanan filmde efsanevi piyanist Don Shirley’i Mahershala Ali canlandırıyor. Oscar’lı aktör Ali, Don Shirley’in videolarını izleyip, piyano dersleri alarak bu role hazırlanmış. Bir yol hikayesinin anlatıldığı filmde yolculardan diğerini, Don Shirley’in şoförü Tony’i ise Viggo Mortensen oynuyor. Mortensen, geçtiğimiz yıl kaçırdığı Oscar’ı bu yıl alacak gibi gözüküyor. Eleştirmenler tarafından “kendini iyi hissettiren film” olarak nitelendirilen filmi Peter Farrelly yönetiyor.

    Yeşil Rehber fragmanı 

  •  

     

    Suçlu

    2018 Sundance Film Festivali'nden İzleyici Ödülü alan Danimarka’nın Oscar adayı “Suçlu” acil yardım hattında çalışan polis memuru Asger Holm’un, sıradan bir gece vardiyasında aldığı sıradışı bir telefonla birlikte yaşadığı gerilim dolu anları mercek altına alıyor. Kuzey Avrupa filmlerini seviyorsanız, izleyin derim. Gustav Möller filmin yönetmen koltuğunda.

     

  •  

     

    Borç

    Vuslat Saraçoğlu’nun yönettiği, 37. İstanbul Film Festivali’nde en iyi filmle Altın Lale ödülünü kazanan “Borç” bu yıl 22.’si yapılacak Uluslararası Hindistan Kerala Film Festivali’nde yarışacak. Festival 7-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Serdar Orçin, İpek Türktan Kaynak, Rüçhan Çalışkur, Ozan Çelik, Beyti Engin, Feridun Koç, Öykü Sevinç ve Ülkü Aybala Sunat’ın rol aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Meryem Yavuz, sanat yönetmenliğini Osman Özcan üstlenirken, kurgusunda ise Naim Kanat imzası bulunuyor. Karısı Mukaddes ve kızı Simge ile birlikte Eskişehir’de yaşayan Tufan’ın yan dairede yalnız yaşayan ve rahatsızlanan komşuları Huriye’ye uzattıkları yardım eli sonrasında yaşananları konu edinen film, yaşam alanları ve onların kullanımları üzerine de yoğunlaşıyor. Erkeğin yarattığı sorumluluk duygusunun kadının yaşam alanında ete kemiğe bürünmesi filmde karakterler üzerinden ayrı ayrı fedakârlık kavramının sorgulanmasına neden oluyor.




Etiketler :
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu