kstb

telsim

15-04-2020 10:40 SPOR

Sertoğlu, Süper Lig, 1.Lig ve BTM 2 yol haritasını açıkladı

Sertoğlu, Süper Lig, 1.Lig ve BTM 2 yol haritasını açıkladı

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, katıldığı televizyon programında Koronavirüs sebebiyle duran futbol müsabakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu BRT’de yayınlanan Spor Gündemi’ne telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.
Açıklama şöyle;

“Dün ve bugün federasyonla ilgili bazı görüşmeler yapmak zaruri oldu. Onlarla ilgileniyoruz. Evde olduğumuz süre içerisinde birçok görüş ve alternatif okuduk, gördük. Bekledik ve önümüzü görmemiz için zaman aldık. Bu süre içerisinde bazı şeyleri gördük, dünya da normalleşme için hamleler yapmaya başladı. Şu anda Avrupa’da en sıkıntılı ülkelerin başında İspanya gelir. Takımlar neredeyse antrenmanlarına başladı, dükkanlar açıldı. Biz ada ülkesiyiz ve diğer ülkelere göre avantajlıyız. Sınır kapıları kapandı, hükümetimiz de ciddi tedbirler aldı ve bu tedbirler sayesinde de hastalık yok gibi ilerliyor. Kaybettiğimiz vatandaşlarımız var ülkemizde ve başka ülkelerde. Ancak yaşamaya devam etmemiz lazım ve normal hayata dönmemiz lazımdır. Ekonomi dönmedikten sonra çarklar dönmedikten sonra ciddi problemler önümüzdeki günlerde beklenir. Hükümetler de bunları gördüğü için hayatı normale döndürmeye çalışıyorlar. Bizde de böyle olmalıdır.”

“Yarın Başbakan ile görüşeceğiz”

“Hem kendi işlerimizle hem de futbolla ilgili bir yol haritası bekleniyor bizden. Bugün bir görüşme yaptık. Hem Kemal Deniz Dana hem de Mehmet Özbilgehan ile görüştük. Yarın da Başbakan Ersin Tatar ile görüşeceğiz. Benim şahsi fikrim Nisan sonunda kontrollü antrenmanların başlaması lazım. Bu bir süreç işidir. Hazırlık döneminden sonra da liglerimizi başlatıp bitirelim. Maddi açıdan da görüşmelerimiz devam ediyor. Başbakan ile bunları görüştük. Ümitli mesajlar aldım. Maddiyat çok önemli ancak bu süreç bize sporun ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Herkes spor yapsın bu ülkede. Profesyonel olmaya gerek yok. Herkes spor yapmalı. Nisan sonu başlayacak diyemem çünkü Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ile görüşeceğiz. Eğer başlarsa bayram sonrası Mayıs sonu bu ligi başlatacağım. Bu konuda herkes fedakarlık yapacağız. Herkes antrenman programını ona göre hazırlayacak. Maç programı da ona göre düzenlenecek.”

“BTM Ligi kesinlikle oynanmalı”

“U15, U21, BTM 2 gibi liglerle ilgili olarak bunları bir sonraki periyotta oynatabilecekmiyiz göreceğiz. BTM 2 Ligi’nin kesinlikle oynanması lazımdır. Herkes bunaldı. Köylerdeki sosyal aktivite futboldur. Hastalığın seyrini de görmek lazımdır ancak bana göre oynanması lazımdır. Bu ruh halinden başka türlü çıkamayız. Konuştuğumuz maç sayısı 8 maçtır. Gece maçlarını maksimum oynatabileceğimiz kadar oynatacağız. Süper Lig ve 1.Lig başladıktan 1-2 hafta sonra BTM 2’yi de başlatacağız. Bu 8 hafta bittikten sonra yabancı konusunu tekrardan görüşürüz. Bu konuda kulüplerle toplanıp kararlar vereceğiz. Cuma gününe kadar bu işi netleştirmemiz lazımdır. Herkes kendi kafasına göre ahkam kesmesin. Ben çıkıp oynayın diyemem. Ülkeyi idare eden insanlar vardır. Sağlık Kurulu, Bilim Kurulu ile görüşüp bir karar alacağız. Ben farklı bir şey söylemiyorum. 10 yıl kulüp başkanlığı yaptım, kulüplerin derdini çok iyi bilirim. Problemler çözülmeden bir şey olmayacak. Herkes rahat olsun. Statü değişikliği olmayacak. Aynı statü devam edecek. Sadece yabancı konusu gündeme gelecek.”

(BRT)




DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu