kstb

telsim

08-03-2018 10:33 MAGAZİN

Şaşırtan 'Çukur' tespiti: Cümleten geçmiş olsun!

Show TV'de yayınlanan 'Çukur' dizisinin önemli karakterleri 'Vartolu Sadettin', 'Yamaç', 'Baykal Bey' ve 'Selim' hakkında bir psikiyatr ilginç saptamalarda bulundu.

Şaşırtan 'Çukur' tespiti: Cümleten geçmiş olsun!

"Çukur'da (Show TV) 'Vartolu'nun kendi içindeki birkaç karakteri çaresizce izlemesi üzerine bir psikiyatr arkadaşıma 'Bu adam rahatsız mı?' diye sordum.
Önce güldü. Ardından da 'Modem psikiyatri bir kriz üzerinden teşhis koyamaz. Ama izlediğim kadarıyla arkadaş yoğun stres altında kaygı bölünmesi yaşadı ve bu çok sık görülür. Tam olarak hasta ya da değil diyebilmek için başka argümanlar da olmalı. İçimizdeki iyi ile kötünün, sakin ve saldırganın, makul ve sıra dışının savaşı biz anlamasak da hiç bitmiyor ki' gibi bir saptamada bulundu.
Şunu da ekledi: Gerçek bir hastalık görmek istiyorsan Baykal Bey, Emrah, anne üçlemesine bak. Orada kontrol takıntısını göreceksin. Yamaç'a göz at; yerleşik kaygı bozukluğuna şahitlik edeceksin. Selim'e bak; çok daha yolunda gitmeyen bir şeylerin farkına varacaksın.
Sonuç itibarıyla ruh ve sinir hastalıkları polemiğinde seans sırası bekleyen hasta profillerinin neredeyse tamamı dizide varmış. Cümleten geçmiş olsun!"




DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu