kstb

telsim

19-12-2017 16:10 KÜLTÜR SANAT

Rüya Taner büyüledi

Rüya Taner büyüledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Müzik Vakfı organizasyonu ile Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda dün akşam Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda,Piyanist Rüya Taner resital gerçekleştirildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Müzik Vakfı organizasyonu ile Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda Piyanist Rüya Taner resital verdi.

Taner’in “Bir Belde Bir Resital” projesi kapsamında KKTC Üniversite Resitalleri adı altında gerçekleştirdiği konserde, R.Schumann, C. Debussy, F. Mendelssohn, F. Chopin, Ed. Grieg, Z. Kodaly gibi sanatçıların eserlerlerine yer verildi.

Girişin ücretsiz olduğu söz konusu konserde Taner, etkinliğe katılanlara sanat dolu bir gece yaşattı.
Rüya Taner, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’nin önde gelen yeni kuşak konser piyanisti ve Steinway and Sons Sanatçısıdır.

İlk müzik çalışmalarına babası Yılmaz Taner ile başlamış, küçük yaşta girmiş olduğu Ankara Devlet Konservatuvarı’nda piyano öğrenimini Mithat Fenmen ve Tulga Çetiz ile sürdürmüş, 11 yaşında “Üstün Yetenekli Çocuklar Yetiştirme Yasası”ndan yararlanarak KKTC bursu ile Londra’da Guildhall School of Music and Drama’da Prof Joan Havill’in öğrencisi olmuştur.
AGSM ve ARCM diplomalarını ve ender verilen “Konser Piyanisti ” ünvanını alarak bu okuldan mezun olmuştur. Bugüne kadar 60’a yakın ülkede konser ve resital vermiştir. AK müzik Avrupa’nın tatlı suları ve Recbysaatchi’den piyasaya sunulan CD’leri diğer kayıtları arasında yer almaktadır.




DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu