kstb

telsim

20-05-2020 16:18 DÜNYA

Rusya’da bir hemşire Covid-19 hastalarını bikiniyle tedavi etti

Rusya’da bir hemşire Covid-19 hastalarını bikiniyle tedavi etti
Rusya´nın Tula kentinde bir hemşire, bikini ve şeffaf koruyucu kıyafet giyerek hastaları tedavi etmesi tepki çekti. Özel koruyucu giysi giymeyerek “hem hastaların hem de kendisinin sağlığını riske attığı gerekçesiyle” hemşireye uyarı cezası verildi.

Koronavirüs salgınının yeni merkez üssü haline gelen Rusya’da çekilen görüntüler ülkeyi karıştırdı. Ülkenin batısındaki Tula kentindeki Bölge Hastanesi’nde görevli ve ismi açıklanmayan bir hemşirenin bikini üzerine sadece şeffaf koruyucu önlük giyerek hastaları tedavi etmeye çalışması üzerine ülkede yeni bir tartışma  başladı. Hemşire hakkında soruşturma başlatılırken, ismi açıklanmayan genç hemşireye ceza da verildi. Koronavirüs salgını hastalarının tedavi gördüğü enfeksiyon hastanesinde yaşanan olayın ardından hemşireye, “Koruyucu giysi giymeyerek hem hastaların hem de kendisinin sağlığını riske attığı için” uyarı cezası verilmesine karar kılındı.

Hemşire, savunmasında sıcak hava şartlarını gerekçe gösterdi

 

 

Sözcü’nün aktardığına göre, hastanede giyim kurallarına uyulmasının daha sıkı kontrol edileceği açıklandı. İsmi açıklanmayan hemşirenin ise çok zor şartlar altında çalıştıklarını, özel giysiyle uzun süre sıcak hava şartlarında çalışmaktan bunaldığı için bikini giydiğini söyleyerek özür diledi.

 



Etiketler :
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu