kstb

telsim

30-11-2017 18:34 TÜRKİYE

Reza Zarrab Bugün Yeniden Hakim Karşısına Çıktı!

Dün jürili ilk duruşmaya katılarak tanık sıfatıyla ifade veren Reza Zarrab, bugünkü ifadesine başladı. Bugün mahkum kıyafeti giymediği görülen Zarrab "Tehdit aldığım için koruma altındayım" dedi.

Reza Zarrab Bugün Yeniden Hakim Karşısına Çıktı!

ABD'nin İran'a ambargosunu delmek suçlamasıyla ABD'de yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın jürili ikinci duruşması New York'ta başladı.

Jüri ve hakim mahkeme salonundaki yerini aldıktan sonra davanın görülmesine dün kaldığı yerden devam ediliyor.

Hakan Atilla ve davada tanık olan Reza Zarrab mahkemeye getirildi.

ZARRAB CEZAEVİ KIYAFETİ GİYMEDİ

Dünkü duruşmaya ayakları zincirli olarak ve üzerinde cezaevi kıyafeti ile getirilen Zarrab'ın, bugün cezaevi tulumu giymediği görüldü.

6 SAAT İFADE VERMİŞTİ

Zarrab, dünkü duruşmada yaklaşık 6 saat ifade vermişti.

Hakim Berman duruşma sonunda, Zarrab'ın mahkum kıyafetiyle gelmesinden ötürü endişe duyduğunu belirterek, "ifade vermenin zaten zor olduğunu, bu kıyafet yerine gömlek ve kravat giyebilmesi için emir imzalayabileceğini" söylemişti.

 

"BANA HİÇ BİR SÖZ VERİLMEDİ"

Reza Zarrab duruşmaya takım elbiseyle gelmesinin gerekçesini 'Avukatlarım bana hakimin izin verdiğini söyledi. Ancak bu herhangi bir anlam taşımıyor. Bana hiçbir söz verilmedi' diye açıkladı.

"TEHDİT EDİLDİM, KORUMA ALTINDAYIM"

Zarrab ayrıca tehdit aldığını da belirterek "New York'ta cezaevindeyken tehdit edildim. Bu nedenle koruma altındayım" dedi.

İşte Zarrab'ın ifadeleri:

İran Petrol Şirketi'nden alım yapan tek ülke Türkiye değil. HindistanÇinKoreJaponyaİtalya da aynı yöntemi kullandı. (Bu ülkeler de ambargoyu deldi)




DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu