kstb

telsim

01-07-2019 17:22 DÜNYA

Putin'den Elton John'un LGBT eleştirisine yanıt

Rusya lideri Vladimir Putin, daha önce eşcinsellerle ilgili yaptığı açıklamaları ve Rusya'daki yasakları eleştiren İngiliz şarkıcı Elton John’a yanıt verdi. Putin, Rusya’da LGBT bireylerine düzgün ve tarafsız davranıldığını ve ülke ile ilgili ‘ikiyüzlülük’ ifadesini kullanan şarkıcının bu konuda yanıldığını belirtti.

Putin'den Elton John'un LGBT eleştirisine yanıt

Japonya’nın Osaka kentinde G20 liderler zirvesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Putin, ünlü İngiliz şarkıcı Elton John’un kendisine ve Rusya’ya yönelttiği eleştiriler konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Rus lider, Rusya’da LGBT topluluğuna düzgün ve tarafsız davranıldığını ve ülke ile ilgili ‘ikiyüzlülük’ ifadesini kullanan şarkıcının bu konuda yanıldığını kaydetti.

Putin daha önce Financial Times gazetesine verdiği demeçte liberal fikirlerin modasının geçtiğini ve halkın ezici bir çoğunluğunun çıkarlarıyla çelişir hale geldiğini söylemişti. Rus lider, liberalizm dahil tüm görüşlerin var olmasına olanak sağlanması, ancak daha önemlisi, genel nüfusun çıkarlarının unutulmaması gerektiğini, böylelikle iç siyasi dalgalanmaların olmayacağını vurgulamıştı. Putin ayrıca Rusya’da LGBT topluluğunun üyelerine herhangi bir şekilde karşı gelinmediğini de ifade etmişti.

Bu açıklamaların üzerine Elton John, Putin’e hitap ederek liberal değerler ve LGBT bireyler ile ilgili sözlerine itiraz etmişti. Bir gazetecinin bu konuyla ilgili sorduğu soruyu yanıtlayan Putin, “Elton John’u hatırladınız, kendisine büyük saygı duyuyorum, o parlak bir müzisyen. Aslında bize geliyor ve hepimiz kendisini zevkle dinliyoruz. Onun yanıldığını düşünüyorum, bu konuda abarttığım herhangi bir şey yok, ülkemizde LGBT topluluğunun bireylerine karşı tutum gerçekten de çok düzgün ve kesinlikle tarafsız” dedi ve şöyle devam etti:

Ülkemizde, herkesin bizi tiye aldığı bir yasa var, eşcinselliğin yetişkin olmayanların arasında propagandasına yasakla ilgili. Bırakın kişilerin büyümesine izin verelim, önce yetişkin olsunlar, ardından kim olduklarına karar versinler. Çocukları rahat bırakın."




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu