kstb

telsim

30-07-2019 10:32 SPOR

Pro’da Akbil, Semi-Pro’da Özteknik zafere sürdü

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü ile Drift NEU Organizasyonun düzenlediği 2019 Kuzey Kıbrıs Drift Şampiyonası’nın ikinci yarışı kalabalık seyirci önünde geçtiğimiz Pazar akşamı yapılırken Pro’da Akbil, Semi-Pro’da Özteknik zafere sürdüler

Pro’da Akbil, Semi-Pro’da Özteknik zafere sürdü

2019 KKTC Drift Şampiyonası, geçtiğimiz Pazar günü Cemsa Sporting Center’de yapılan sezonun ikinci yarışıyla devam etti. Yaz sıcağından kaçınmak için akşam serinliğinde yapılan yarışa 10’u Pro kategorisi olmak üzere toplam 22 yarışçı katıldı.

Gün boyu binlerce seyircinin akın ettiği yarış antrenmanlar ve sıralamalarla başladı. Oldukça zorlu bir pistte yapılan yarışın sıralamalarında Pro kategoride ilk sırada81 puanla Enver Haskasap yer alırken Semi-Pro kategoride 79 puanla Erol Özteknik yer aldı. Yakın Doğu Üniversitesi ile Near East Bank’ın sponsorluğunda organize edilen yarışın sıralamalarının ardından eşleşmeler belirlendi ve önce Semi-Pro kategori olmak üzere finallere geçildi.

Çekişmeli geçen çeyrek final ve yarı finallerin ardından Erol Özteknik finalde elediği en genç yarışçı olan Altan Çocuk’un önünde zafere ulaştı. 15 yaşındaki genç finalist ikincilikle seyircilerin ilgisini çekerken, üçüncülük yarışından galip ayrılan Tolga Reyhan üçüncü, bir diğer genç yarışçı Ali Kaçakbaflı dördüncü oldu.

Pro kategoride ise heyecan bir an olsun dinmedi. Nefes kesen çeyrek final ve yarı finalin ardından finalistler Akay Akbil ve Celal Erülkü oldu. Sıralamalarda mekanik arıza sebebiyle çıkamayan ve zor yoldan finale kalmayı başaran Akbil birinci olmayı başarırken, 20 yaşındaki Celal Erülkü büyük bir başarıyla ikinci oldu. Celal Erülkü’nün ikizi Oktay Erülkü az farkla kaçırdığı finalin ardından üçüncülük yarışında Yusuf Acemoğlu’nu geçerek üçüncü oldu.

Sezonun ilk yarışını kazanan Bekir Özsusuzlu ve son şampiyon Enver Haskasap şanssızlık yaşayarak çeyrek finalde elenirken, favori isimlerden İzer Özvurulmuş ve Ahmet Öksüzoğluları da büyük çekişmeye sahne olan çeyrek final eşleşmelerinden yarı finale geçemeyen isimler oldular.Yarışın finaline havai fişenk gösterisi de damga vururken yarış sonunda yapılan ödül töreninde dereceye girenlere kupalarını KKOK başkanı Zeki Topcu takdim etti.

 

Pro Kategori:

1.Akay Akbil

2.Celal Erülkü

3.Oktay Erülkü

4.Yusuf Acemoğlu

5.Enver Haskasap

6.Bekir Özsusuzlu

7.Ahmet Öksüzoğluları

8.İzer Özvurulmuş

9.Yusuf Çocuk

10.Ömer Soyer

11.Erol Özteknik

12.Altan Çocuk

13.Tolga Reyhan

14.Ali Kaçakbaflı

15.Ahmet Bağrıaçık

16.Mehmet Çavuş

 

Semi Pro Kategori:

1.Erol Özteknik

2.Altan Çocuk

3.Tolga Reyhan

4.Ali Kaçakbaflı

5.Ahmet Bağrıaçık

6.Mehmet Çavuş

7.Buğra Döveç

8.Kürşat Güdül

9.Selim İzhakoğlu

10.Kemal Türcan Ardalı

11.Ayşen Şahin

12.Fahri Efendi




DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu