kstb

telsim

08-07-2019 15:32 GÜNDEM

Piyasaya Roket değil bomba düştü

Piyasaya Roket değil bomba düştü

Nere gitsem herkes şikayetci.

Ust sınıf ve imkanı olan yurt dışında tatilde, memur hafta sonu rum tarafında haftalık alş-verişte , bizim esnaf ise belediyenin temizleyemediği sinekleri avlamak ile meşgül.

Küçülen eğitim ve emlak sektöründen sonra bu yaz kumar turizimi de yavaşladı ve akibetinde bitme noktasında olan esnaf iflas için geri sayımda.

Evet kumar turizimi bu ülkede yapılan en büyük hata idi.

Malesef bu ülkede Turizim bitti ve yerini kumar turizimi aldı ve sonuç ortada turistler yerine hotel sektörünün çalışanlarına hizmet eden bir piyasada yok olan yerli işletmeler ve yerli iş gücü.

Kimse bana Kıbrıslılar işlemez demesin.

Asil Nadir döneminde Turizim ve Naranciye sektöründe %100 yerli çalışan dönemden, bugün halen daha ingilterede uzun saatler ve zor çalışma şartlarında çalışan Kıbrıslı Türkler yok mu?

Veya belediyelerde ağır şartlarda çalışanlar yerli degil mi?

Demek ki neymiş hakkını ödersen çalışıyorlar fakat bugün 5 yıldızlı hoteller yerli istihdamda %5'e bile ulaşmayor kaldı ki hotelde çalışan en basit çalışan 4.500 Tl den ki buna lojman ve ulaşım gibi kolaylıklar da sağlanıyor, en basit bir müdürün en az 3.500 dolar (18.000) ile çalştığını bilmeyen yok.

Peki niye yerli istihdam yapılmıyor?

Niye ille de halen kumar Turizimi?

Belli ki bazı kurum ve statukonun belli bir bölümü bu sektörden besleniyor ve sırf bu yüzden ki bu ülkeye vede halka zararı olduğunu bildikleri halde, ne gelmiş geçmiş hükümetler ne de medya bu konuyu masaya yatırmıyor.

Tam tersine zaman zaman hepsini bu hotellerde konser veya bu tarz organizasyonlarda ön sıralarda ikramlarda görmüyormuyuz.

Şimdi diycekseniz ki bugüne kadar hangi konuyu masaya yatırdık.

Biz kendi sorunlarımızı kendimiz masaya yatırmaz isek birgün gelir başkası bizi başka koşullarda yatırır yada sorunumuz kanser olur o bizi kara toprağa yatırır.

Demedi demeyin yakında bu konu masada.

Yine bir Erken manşet yaptık sanırım.




Etiketler : cenap turgut
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu