kstb

telsim

13-08-2020 12:54 DÜNYA

PAKİSTAN'DA BAĞIMSIZLIĞIN 73. YILI KOVİD-19 ÖNLEMLERİ ALTINDA KUTLANIYOR

BAŞKENT İSLAMABAD BAŞTA OLMAK ÜZERE ÜLKENİN FARKLI ŞEHİR VE BÖLGELERİNDE SOKAKLAR PAKİSTAN BAYRAĞININ YEŞİL BEYAZ RENKLERİYLE SÜSLENDİ BU YIL TÜM DÜNYAYI ETKİSİ ALTINA ALAN KOVİD-19 SALGINI DOLAYISIYLA KUTLAMALAR TEDBİRLİ ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLECEK

PAKİSTAN'DA BAĞIMSIZLIĞIN 73. YILI KOVİD-19 ÖNLEMLERİ ALTINDA KUTLANIYOR

Pakistan, İngiltere'den 14 Ağustos 1947'de kazandığı bağımsızlığının 73. yılını yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri altında kutluyor. 

73 yıl önce Muhammed Ali Cinnah tarafından ilan edilen Pakistan’ın bağımsızlığının yıl dönümü olan 14 Ağustos’ta ülke genelinde spor müsabakalarından seminerlere, askeri geçit törenlerinden yürüyüşlere kadar çeşitli sosyal etkinlikler düzenleniyor.

Başta başkent İslamabad olmak üzere ülkenin farklı şehir ve bölgelerinde sokaklar Pakistan bayrağının yeşil beyaz renkleriyle süslenirken, devlet binalarının dışında yüzlerce hane sakini de evlerini yeşil beyaz bayrak ve ışıklandırmalarla donattı.

The Tribune gazetesindeki habere göre, İslamabad'da satıcılar, kutlamalarla ilgili bayrak, rozet, bandana ve çeşitli eşyaların bulunduğu tezgahlarını günlerdir hazırlıyor.

Ülke genelindeki camilerde vatanları uğruna şehit olan Pakistanlılar için dualar edilirken, Pakistan’ın kurucu lideri Muhammed Ali Cinnah, milli şairi Muhammed İkbal gibi bağımsızlık mücadelesinin öncü isimleri de kabirlerinde düzenlenen törenlerde anılıyor. 

KUTLAMALARDA MASKE ZORUNLU

Öte yandan bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını dolayısıyla kutlamalar tedbirli şekilde sürdürülecek. 

Bağımsızlık günü kutlama alanlarına girişlerde el dezenfektanlarının bulundurulması, katılımcıların maske takması ve sosyal mesafeye dikkat etmesi zorunlu olacak. 

Etkinlik alanlarında kurulacak termal kameralarla katılımcılar izlenecek, kapalı mekanlar belirli aralıklarla havalandırılacak. 

Pakistanlı sağlık yetkilileri, yaşlı ve çocukların kutlamalara katılmamalarını tavsiye etti.




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu