kstb

telsim

23-08-2019 17:20 GÜNDEM

ÖZTÜRK:KKTC HÜKÜMETİ, EK PROTOKOLÜN GEREĞİNİ YAPMALIDIR

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile KKTC Hükümeti arasında imzalanan, toplumuza “Ek Protokol” olarak lanse edilen ve 2019 yılının iktisadi ve mali işbirliğini düzenleyen “İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’nın” gereği olan icraatların henüz hayata geçirilmediği; yapılmasına dair niyet ve iradelerin de henüz ortaya konmadığı partimizce müşahede edilmektedir.

ÖZTÜRK:KKTC HÜKÜMETİ, EK PROTOKOLÜN GEREĞİNİ YAPMALIDIR

Ek Protokol’de, Yapısal Dönüşüm, Ekonomik Kalkınma ve Sosyal Kalkınma başlıkları altında, Kamu Sektörü, Reel Sektör ve Finans Sektörlerini ilgilendiren; ilgili bakanlıklar bünyesinde kurulacak grup ve komiteler uhdesinde gerçekleştirilmesine dair hükümetimizin imza ettiği hedef ve reformların ivedilikle uygulanmaya konulması elzemdir. 

Büyük iddialarla imzalanan protokolde 2019 Ekim ayının sonuna kadar KKTC hükümetince hazırlıkları tamamlanması öngörülen ve 2020-22 yıllarını kapsayan mali program tekliflerinin çalışmalarının başlatılmadığı da izlenmektedir.

Kamu harcamalarına kaynak bulunmasının zorlaştığı, özel sektörle birlikte tüm ticari faaliyetlerin durma noktasına geldiği, vatandaşlarımızın alım gücünün giderek azaldığı bu zamanlarda hükümetimizi, devlete ve millete hizmet noktasında sorumlu davranmaya çağırıyoruz.

Saygılarımızla.

Av. Enver Öztürk

Genel Başkan Yardımcısı

 




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu