kstb

telsim

17-05-2019 13:18 GÜNDEM

“Özel Gereksinimli Bireyler için Afet Risklerinin Azaltılması Çalıştayı” düzenlendi

Arkın Palm Beach Otel’de yer alan çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“Özel Gereksinimli Bireyler için Afet Risklerinin Azaltılması Çalıştayı” düzenlendi

Gazimağusa Belediyesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi tarafından, “Özel Gereksinimli Bireyler için Afet Risklerinin Azaltılması Çalıştayı” düzenlendi.

Arkın Palm Beach Otel’de yer alan çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Müzik dinletisinin sunulmasının ardından da, açılış konuşmaları yapıldı. Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi Sorumlusu Emirali Evcimen, merkezde özel gereksinimli çocuklara ihtiyaçlarına göre yemek yeme, konuşma, yürüme veya hayatını idame ettirebilme becerileri kazandırma gibi birçok eğitimin verildiğini, ancak afet eğitiminin verilmediğini ifade etti.

Eskişehir’de yapılan bir benzer çalıştaya bir ekip olarak katılarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de bir çalıştay düzenlemek için şubat ayından buyana çalışıldığını ifade eden Evcimen, çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu Orlu da, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası akabinde böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin yerinde olduğunu dile getirerek, “DAÜ olarak toplum için farkındalık yaratacak projelerin içinde olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de konuşmasında, çalıştay sonuçlarının raflarda kalmaması, hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı da çalıştayda yaptığı konuşmada, çalıştayın konusunun kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, özellikle afet yaşanmadan önce önlem alınmasının önemine değindi.

Ülkede doğal afetlerden ne kadar insanın etkilendiğini saptayacak bir çalışmanın olmadığını ifade eden Akıncı, özel gereksinimli, yaşlı veya hamileler içim afet risklerinin azaltılmasının önemine vurgu yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu