kstb

telsim

26-03-2021 11:50 GÜNDEM

ÖZÇINAR, 27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

“DÜNYA TİYATRO GÜNÜ KÜRESEL SALGININ GÖLGESİNDE KUTLANIYOR”

ÖZÇINAR, 27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nün küresel salgının gölgesinde kutlandığını ifade etti.
Özçınar, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, tiyatro sanatının, “insanlığa ışık tutan, yaşananlara eleştirel şekilde farklı bir bakış açısıyla dikkat çekerek, uyanışı sağladığına” işaret ederek, tiyatronun, toplumlara, sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma, barış ve demokrasiyi kazandırdığını belirtti. 
Tiyatronun, özgür ve bağımsız olmasının da “son derece büyük önem” arz etmekte olduğunu vurgulayan Özçınar, mesajına şöyle devam etti:
“Ülkemizde birçok imkansızlıklar içerisinde emek veren sanatçılarımız, 1 yıldan bu yana da tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi tedbirleri nedeniyle sıkıntılar yaşarken, izleyicisiyle buluşamamanın burukluğu içerisindedir. Tiyatroseverler de aynı şekilde bunun üzüntüsünü yaşamakta, bir an önce tiyatro sanatına kavuşmayı beklemektedir. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle sanatçılarımızı kutlarken, sanatlarını özgürce sahneleyebilecekleri nice sağlıklı yarınlar dilerim.”




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu