kstb

telsim

11-06-2019 17:07 EĞİTİM

ÖZBEKİSTANLI KARDEŞ RESSAMLARIN SERGİSİ YDÜ’DE AÇILDI

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, serginin açılışına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat İrfan Günsel ve rektör yardımcıları da katıldı.

ÖZBEKİSTANLI KARDEŞ RESSAMLARIN SERGİSİ YDÜ’DE  AÇILDI

Özbekistanlı iki kardeş ressam Muhammad Fazilov ile Murod Fazilov’un Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladıkları ve 35 eserden oluşan resim sergisi, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi sergi salonunda açıldı.
YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, serginin açılışına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat İrfan Günsel ve rektör yardımcıları da katıldı.
SADIKOĞLU
Serginin açılışında konuşan YDÜ  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu, Özbekistanlı iki ünlü ressam kardeşin hazırladıkları 35 eserin Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’ne hediye edileceğini söyledi.
Sadıkoğlu, Özbekistan’ın bilim, kültür, sanat ve tarihe büyük katkıları olduğunu anlattı. 
İki kardeş ressamın Özbekistan’da farklı bölgelerde yaşadıklarını dile getiren Prof. Dr. Sadıkoğlu, yaptıkları grafik sanatı eserlerinin tek olduğunu ve eserlerinin dünya müzelerindeki koleksiyonlarda yer aldığını söyledi. 
Prof. Dr. Sadıkoğlu, “Özel renkler ve boyalar kullanarak tekrarı olmayan eserler yapıyorlar.  Yeni teknikler bularak resim sanatına büyük katkılar koyuyorlar. Grafik eserlerden oluşan sergiyi izleyeceğiz” diye konuştu.
SUCUOĞLU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da konuşmasında, Yakın Doğu Üniversitesi’nde üçüncü sergi açılışında bulunduğunu dile getirerek bunun büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti.
Büyük bir mutlulukla bu tür etkinliklere katkı koyacağını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin rakipsiz bir şekilde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki varlığını sürdüreceğine inanç belirtti.
“GÜMÜŞ ANAHTAR ONUR ÖDÜLÜ” VERİLDi
Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu tarafından Muhammad Fazilov ile Murod Fazilov’a “Gümüş Anahtar Onur Ödülü” takdim edildi.
FAZİLOV
Ödül takdiminin ardından konuşan sanatçı Muhammad Fazilov sanatın  sadece bireyleri değil halkları birbirine kavuşturan vesile olduğunu kaydetti.
Fazılov, sergide yer alan her bir eserin uzun yılların tecrübelerinin felsefi yansıtmalarını, insanlığın maddi ve manevi deneyimlerini içerdiğini anlattı.
Enstalasyonlar, video sanatı, grafik ve resimsel eserlerde, insan-dünya-evren ilişkisinin yaratıcı bir şekilde resmedildiği sergi, 21 Haziran tarihine kadar 08.00-16.00 saatleri arasında  ziyaret edilebilecek.




DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu