kstb

telsim

15-03-2019 09:30 KÜLTÜR SANAT

ORGAN BAĞIŞI BİLİNCİNİN GELİŞTİRİLMESİ AMACIYLA ORGAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkı organ ile doku bağışına teşvik etmek amacıyla organ bağışı kampanyası düzenlendi. Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, kampanya bugün saat 14:30’da Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Thalasseamia Merkezi’nde yer aldı.

ORGAN BAĞIŞI BİLİNCİNİN GELİŞTİRİLMESİ AMACIYLA ORGAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli hususun organ ve doku bağışının temini olduğu ifade edilen açıklamada, bağışın artırılması için kamuoyundaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, ve organ bağışı bilincinin geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.
Bu konuda bütün eğitim kurumları, basın ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüğü yer alan açıklamada, böbrek hastalıkları ve böbrek hastalıkları ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla dünyada her yıl mart ayının ikinci perşembesinin Dünya Böbrek Günü olarak kabul gördüğü kaydedildi.
Açıklamada, ülkede yaklaşık 300 kronik böbrek hastasının hemodiyaliz veya periton diyalizi ile hayata tutunmaya devam ettiği de ifade edildi.




Etiketler :
DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu