kstb

telsim

27-01-2022 14:28 GÜNDEM

Nişanlısının annesine ait arabayı izinsiz sattı, tutuklandı

Nişanlısının annesine ait aracın kendisinin olduğunu söyleyip bir başkasına satan ve toplamda 57 bin TL nakit para temin eden Hasan Dağ tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı, tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Nişanlısının annesine ait arabayı izinsiz sattı, tutuklandı

Lefkoşa’da meydana gelen "Emanetçi Tarafından Sirkat, Sahtekârlıkla Para Temini" suçlarından tutuklanan zanlı Serkan Dağ tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Doğukan Can, olguları aktardı.

Polis, 2021 yılı içerisinde Lefkoşa'da sakin zanlı Serkan Dağ’ın (E-38), nişanlısının annesine ait Toyata Vitz marka aracın kendisinin olduğunu söyleyip, aracı bir başkasına satıp karşılığında, 35 bin TL değerindeki Honda Fit marka araç ve üstten 22 bin TL nakit parayı almak sureti ile toplamda 57 bin TL nakit parayı sahtekârlıkla para temin ettiğini anlattı.

Polis memuru Can, olayın polisin bilgisine 26 Ocak 2022 tarihinde geldiğini ve mesele ile ilgili olarak Serkan Dağ’ın, Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nden temin edilen derdest emri gereği tutuklandığını belirtti.

Polis, zanlı Serkan Dağ’ın mesele ile ilgili olarak bir gönüllü ifade verip, gönüllü ifadesinde suçlarını kabul ettiğini aktardı.

Polis, Toyota Vitz marka aracın emare olarak zapt edildiğini ve mesele ile ilgili tahkikatın tamamlandığını belirtip, KKTC vatandaşı olan zanlının ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.  

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması, 2 haftada 1 gün ispat-ı vücutta bulunması, 5 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 150 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

 




Etiketler : Serkan Dağ
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu