kstb

telsim

24-07-2019 09:59 TEKNOLOJİ

NASA ‘dan 1.8 Milyon Dolar kazandı

Sizce Ay’a ilk ayak basılan anın görüntüleri ne kadara satılabilir, tabi ki milyon dolarlar.. Ancak bu görüntüleri bir NASA çalışanına 217 dolara satıldığını söylesek tepkini ne olurdu?

NASA ‘dan 1.8 Milyon Dolar kazandı

Evet, yanlış duymadınız, paha biçilemeyecek olan ayak basılan anın görüntüleri bizzat NASA tarafından 217 dolar karşılığında satıldı. Tabi ki bu durumu yanlışlıkla yaptı. Bu büyük yanlışlıktan nasiplenen yine kendi çalışanı oldu.

Söz konusu yanlışlık 1976 yılında bir açık artırmada yaşanmıştı. Gary George 217 dolara 65 tane ayrı kaseti bu açık artırmada satın aldı. Ancak kendisi de çok önemli bu 65 kasetin içinde dünya tarihinin en önemli olaylarından birinin yaşandığı Ay’a ilk kez ayak basılan görüntülerin olduğunu bilmiyordu. 

Bu 65 kasetin bazılarına Amerika’da yer alan televizyon firmalarına sattı. Bunun ile beraber bazılarını ise babasının tavsiyesi üzerine elinde tutan Gary Georgeçok önemli 3 kaseti elinde tutarak bir sonraki yıllarda satmak üzere yatırım olarak elinde tuttu. İşte bu hamle Gary George‘in hayatını değiştiren hamle oldu. New York’taki açık artırmada 1,8 milyon dolara görüntüleri sattı. Görüntülerde, Astronot Neil Amstrong‘un Ay’a ilk ayak bastığı an ve ABD’nin o dönemki başkanı Richard Nixon‘ın konuşması yer alıyor




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu