kstb

telsim

31-05-2018 15:03 TÜRKİYE

Müslüman Kürtler saflarını sıklaştırdı.

İlkesel bir duruş sergileyerek 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklayan Hüda Par’ın kararına kamuoyundan büyük destek geldi. Uzmanlar, “Bu karar kardeşlik hukukuna dayanıyor” dedi.

Müslüman Kürtler saflarını sıklaştırdı.

24 Haziran seçimlerindeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklayan Hüda Par’ın kararına kamuoyundan büyük destek geldi. Kürt siyasetinin önemli simaları, Hüda Par’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek kararının kardeşlik hukukunun gereği olduğunu ve Güneydoğu’da hem Hüda Par hem de Erdoğan için faydalı neticeler doğuracağını söylediler. Eski Refah Partili Ömer Vehbi Hatipoğlu, “Hüda Par’ın Sayın Cumhurbaşkanı’na kayıtsız ve karşılıksız destekleme kararı almasını bir mümin feraseti olarak değerlendiriyorum. Bunun lokal anlamda belirli illerde ciddi ağırlığı olacaktır” dedi.

hüda par ERDOĞAN ile ilgili görsel sonucu

KARDEŞLİK HUKUKU

AK Parti 22. ve 23. Dönem Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu, Hüda Par’ın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararının kardeşlik hukukuna dayandığını kaydetti.

Ali İhsan Merdanoğlu, “Seçmenlerini milletvekili olarak kendi partilerine oy vermeye davet eden Hüda Par’ın cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Bey’i destekleme kararı hem kendi partilerine hem de Cumhurbaşkanımıza teveccühün artmasını sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Hüda Par Genel Başkan Vekili Mehmet Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destek kararının nitelik olarak 16 Nisan’daki referandum kararının devamı olduğunu söyledi. Yavuz, “16 Nisan’da biz ‘evet’ten yana tavır koymuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne destek vermiş bir partiyiz. Şu anda da bunu devam ettirmeye dair irade beyanında bulunan Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Diğer partilerin cumhurbaşkanı adayları genel anlamda parlamenter sisteme geri döneceklerini söylüyor. Biz ise parlamenter sisteme geri dönmenin ülkemizin ve milletimizin selametine olmadığını düşünüyoruz. O açıdan almış olduğumuz bu karar 16 Nisan referandumundaki tavrımızın bir devamıdır. Ama milletvekilliği seçimlerinde partimiz ismi altında seçimlere girdiğimiz için partimizin adaylarıyla birlikte halkımızdan oy talep ediyor, siyasi destek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Yeni Akit



Etiketler :
DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu