kstb

telsim

16-10-2015 14:50 GÜNDEM

Mükemmel bina, mükemmel eğitim

Amerikan Kolej Elementery ve Nursery School'un eğitim verdiği yeni bina ziyaretçi akınına uğruyor

Mükemmel bina, mükemmel eğitim

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) okullar grubuna bağlı Amerikan Kolej Elementery School Müdürü Mine Ağdaç ve Amerikan Kolej Nursery School Müdürü Binnur Saymaz, 2015/16 Öğretim Yılı ve yeni okul binasında eğitime başlamaları nedeniyle yaptıkları açıklamada "Mükemmel şartlarda eğitim vermekten büyük mutluluk duyuyoruz" dediler.

Amerikan Kolej Elementery School Müdürü Mine Ağdaç "Aslında biz çocuklarla çok heyecanlıyız çünkü onlar için hedeflediğimiz gelişime tamamıyla cevap verebileceğimiz nitelikte bir binamız oldu, bu yüzden çok mutluyuz" diyerek şunları söyledi:

"Çocukların mutlu olması kesinlikle doğru bir tespit. Okulumuzu ziyaret eden veliler ve meslektaşlarımız bize gıpta ile bakıyor. Çünkü tam donanımlı fen laboratuvarımız, kütüphanemiz, spor salonlarımız, dans odamız, ergonomik bir mutfağımız, yüzme havuzumuz ve diğer olanaklarla fark yarattık"

Amerikan Kolej Nursery School Müdürü Binnur Saymaz da "Gerçekten biz de çocuklar kadar heyecanlıyız. Çok güzel bir binamız oldu. İstediğimiz her türlü olanak var. Bundan sonra ailelerimizin çocuklarımız için istedigi her türlü imkanı sunacak durumdayız. Çocuklar bütün gün küçük bir odanın içinde değiller" diyerek şunları anlattı:

"Sınıflarda ayrı ayrı köşelerinin olmasının yanında; resim laboratuvarları, fen laboratuvarları, müzik atölyesi, kütüphane, spor salonları, yüzme havuzu.. O kadar çok imkan var ki kısıtlanmadan çocuklarımızı mutlu bir şekilde eğlendirerek etkinlik yapma imkanına sahibiz"

Gelinen aşama nedeniyle ögretmenlerin de çok mutlu olduğunu vurgulayan Saymaz "Çünkü ne kadar olanak saglanırsa çocuğun gelişimine uygun etkinlikler o kadar çok yapılabiliyor. Bundan dolayı öğretmenler mutlu, çocuklar mutlu, aileler mutlu; çok süper bir yıla başladık" dedi

Eğitim sürecinin başlamasıyla birlikte öğrenci velilerine yönelik bir oryantasyon çalışması yaptıklarını belirten Mine Ağdaç, çocuklarının ders yaptığı odaları, fen laboratuvarları, spor salonlarını görmek isteyen ailelere bu imkanı tanıdık, tesisleri gördüklerinde çok memnun oldular ve öğrencilere sunulan olanaklara hayran kaldıklarını belirtti.

 

 

Amerikan Kolej Nursery School Müdürü Binnur Saymaz da öğrenci velilerine okulu gezdirdiklerini belirterek "Hemen hemen her aile okulumuzu gezdi. Bizim normalde de aile katılım etkinliklerimiz çok meşhurdur. Yine bu yıl içerisinde de aile seminerlerimiz ve aile katılımlarımız olacak. Ailelerimiz heyecanla bekliyor" dedi.

Öğrencilerin başarıları konusunda da konuşan Saymaz "Bu başarının en önemli ve en büyük sebebi; başyapıt ve temelden geliyor olmaları. Anaokulda İngilizce müfredat uygulanıyor. Ayni şekilde buna paralel Türkçe anadili ve üçüncü lisan olarak da Fransızca veriyoruz. Çocuklar okuma yazmadan önce aslında İngilizce kulak dolgunluğu, İngilizce kendini ifade etmeyi anaokulunda öğreniyor. Bundan dolayı da ilkokula geldiğinde temel bilgileri çok daha kolay anlayabiliyor. Anaokulunda İngilizce'nin  büyük katkısı budur" dedi.

Amerikan Kolej Elementery School Müdürü Mine Ağdaç da ilkokulu bitiren bir öğrencinin yabancı dili kendi kendine yeterli olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Biz İngilizce'nin yanısıra 3. Dil olarak Fransızca da veriyoruz. Fransızca'da uzman öğretmenlerimiz çalışıyor ve çocuklarımızın en yeni dil, yöntem ve felsefelerini kullandıklarını görüyor gözlemliyoruz" diyerek Çocuklarımızın uluslararası sınavlarda aldıkları başarılarla zaten bunu bize kanıtlıyorlar. Bu sınavlar neticesinde belirli bir standardımız olduğunu velilere göstermiş oluyoruz"

 

 




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu