kstb

telsim

05-06-2018 11:32 DÜNYA

Milyarder Müslüman gencin son mesajı duygulandırdı..

Kanser hastası olduğunu öğrendikten sonra tüm servetini hayır işlerine harcayan ve geçtiğimiz günlerde vefat eden, Avustralya'da yaşayan 'Müslüman milyarder' olarak tanınan Ali Banat (36), ardında örnek alınacak bir hayat hikayesi bıraktı.

Milyarder Müslüman gencin son mesajı duygulandırdı..

Avustralya'da yaşayan 'Müslüman milyarder' olarak tanınan 36 yaşındaki Ali Banat, vefat etti.

Banat, 2015 yılında kanser olduğunu ve '7 aylık ömrü kaldığını' öğrenmiş ve tüm mal varlığını satarak hayır işlerine yönelmişti. O günden bu yana, özellikle Afrika ülkelerine giderek, bölge halkına ciddi yardımlarda bulundu. Okul, cami, ev ve hastaneler yaptıran Banat'ın vefatı pek çok kişiyi yasa boğdu.

Ali Banat' ile ilgili görsel sonucu

 

2015 YILINDA KANSERE YAKALANDI

Ali Banat, Avustralya’nın Sidney şehrinde yaşayan genç bir iş adamıydı. 30’lu yaşlarının ortalarına doğru ilerleyen bu genç adam, oldukça gösterişli bir hayat sürüyordu; milyonlarca dolar değerinde arabalar, birbirinden pahalı gözlükler, ışıltılı taşlarla kaplı takılar, dünyanın en pahalı markalarından ayakkabı koleksiyonları ve nicesi… sahip olamayacağı hiçbir şey yoktu belki de. Ancak Ali’nin bu hayallerin de ötesindeki lüks hayatı, 2015 yılında aldığı bir haberle tümden değişecekti.

 

 

HASTALIĞINI "ALLAH'TAN GELEN BİR HEDİYE" OLARAK GÖRDÜ 

Ama o, tüm vücuduna yayılan testis kanseri hastalığını "Allah'tan gelen bir hediye" olarak gördü. Doktorları ona 7 ay ömür biçti ama o 2 yıl yaşadı. Bu süre zarfında servetinin tamamını hayır işleri için kullandı. Tüm işlerini elden çıkararak Batı Afrika ülkesi Togo'ya gitti. Togo'da o sırada nüfusun yüzde 55'i yoksulluk sınırının altındaydı. O dönemde ülkedeki Müslüman nüfusun yüzde 12 ila 20 olduğu tahmin ediliyordu.

 

"DÜNYANIN HER YERİNDEKİ MÜSLÜMANLAR" VAKFINI KURDU

Banat, burada zor şartlar altında yaşayan Müslüman topluluk için bir mescit ve okul inşa etti. Ardından tüm yardım faaliyetlerini koordine etmek üzere "Dünyanın Her Yerindeki Müslümanlar" (MATW) adlı bir vakıf kurdu.

 

 

Vakfın, Togo'da 200 dul kadının aileleriyle ikamet edeceği bir köy inşa etmesi, 600 yetimin okuyacağı bir yatılı okul, yerel halk için bir mini hastane ve sağlık merkezi kurmak gibi projeler yapması planlandı. Projeler için bugüne dek 600 bin İngiliz poundu (yaklaşık 800 bin dolar) toplandı.

 

"GERÇEK ZENGİNLİĞİN" PEŞİNDEN GİDİN MESAJI

Kanser teşhisinin üzerinden geçen yaklaşık 3 yıldaki onca faaliyet ve yoğunluk arasında bir yandan da tedavisine devam eden 36 yaşındaki Ali'nin vücudu, hastalıkla daha fazla mücadele edemeyecek duruma gelince hastaneye yatmak zorunda kaldı. Sahaya inemese de yardım faaliyetlerini uzaktan takip etmeye devam eden Ali,  bir yandan da yaptığı video yayınlarıyla insanlara “gerçek zenginliğin” peşinden gitmelerini öğütledi. 29 Mayıs'ta hayata veda eden Ali Banat'tan geriye çokça ibret alınması gereken bir hikaye, hayatına dokunduğu binlerce çocuk ve yayınladığı son veda videosundaki çarpıcı mesajı kaldı.

"Kardeşlerim, hayatınız süresince bir hedef edinmeye çalışın; gerçekleştirmeye çalıştığınız bir planınız, bir projeniz olsun. Bizzat kendiniz yapmıyor olsanız bile, başkasına destek olun. Bir şeyler yapın, çünkü suale çekileceğimiz günde buna ihtiyaç duyacaksınız. Bu hayatın peşine takılmış kardeşlerime söylüyorum, her şey çok çabuk değişiyor. Artık dinimizden çok arzularımızı takip ediyoruz. Dikkatli olmalıyız, çünkü bunun şakası yok; çocuklarımızı etkiliyor, herkesi etkiliyor..."

Kaynak: Dünya Bülteni




Etiketler :
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu