kstb

telsim

11-03-2018 20:04 MAGAZİN

MESAM'ı Bırakan Orhan Gencebay: Sanatçılarımızın Çoğu Aç, Benim Tuzum Kuru

MESAM'a kayyum atanmasından sorumlu tutulan Orhan Gencebay, "MESAM'a kayyumu ben değil, devlet atadı. Sanatçılarımızın çoğu aç, benim tuzum kuru." dedi

MESAM'ı Bırakan Orhan Gencebay: Sanatçılarımızın Çoğu Aç, Benim Tuzum Kuru

Posta gazetesine röportaj veren Orhan Gencebay, MESAM ile ilgili konuştu. Gencebay, "Sanatçılarımızın çoğu aç MESAM'ı onun için kurduk." dedi.

"BENİM TUZUM KURU"

"Kayyum konusunda benim bir dahilim yok." diyen Orhan Gencebay, "Bu devletin kararı. Karara da saygılıyım. Karşı çıkmam. MESAM ile ilgili olarak benim tek derim var: sanatçılarımızın çoğu aç. Birçok güçlü isim bugün zor durumda. Ben birikimi olanlar şanslı isimlerden biriyim. Tuzum kuru. Ama tuzu kuru olmayan arkadaşlarımız ne yapacak?" ifadelerinde bulundu.

Röportajın devamı:

İstifanız sonrası tam bir kızılca kıyamet koptu. Ve MESAM'a kayyum atandı. Yavuz Bingöl'ün isminin geçmesi sonra reddetmesi de olay oldu. Yavuz Bingöl ismini de sizin önerdiğiniz söylendi.

Bu çok ayıp bir iddia. Kayyumu ben değil devlet atadı. Bakanlığımız geçici bir yönetim atamayı uygun görmüş. Recep Elgül ve Fuat Güner'in kurula seçilmesinde de yanlış bir şey yok. Onlar eski yönetim kurulu üyeleri. Yasada ve kurallarda onların kayyum olarak görev yapmasıyla ilgili engelleyici hiçbir hüküm yok. Aksine MESAM'ı hiç bilmeyen kurumlardan atananlardan olsaydı her şey daha da zorlaşabilirdi. Gaye MESAM'ın daha iyi olması olduğuna göre bilen kişilerin bu görevi yapması daha doğrudur.

 

Eski ekip, kayyum için "Hukuksuz" dedi. Devletin MESAM'a müdahale etmesini yanlış buluyorlar…

3 müfettiş 3 haftadır çalışıyor. Birkaç hafta daha sürecek. Bu onların bileceği iş. Ben bilemem. Yani devletimiz bilir. Devlet böyle bir karar verdiyse devlete karşı gelmek olur mu? Bugüne kadar devlete hep saygı duydum. Bu kayyuma da saygılıyım. Varlığımız devletin emrindedir. Belki de binlerce şikayet gitmiştir Bakanlığa. Zaten bildiğim kadarıyla kayyum zaten 2-3 ay görev yapacak ve ondan sonra bitecek.

Erdoğan'ın doğum gününe özellikle MESAM'da olanları şikayet etmek için gitmişsiniz. Ve kayyum atanmasında sizin rolünüz varmış. Bu doğru mu?

Yuh diyorum, asla Erdoğan'a kimseyi şikayet etmedim. Kafalarına göre konuşuyorlar. Bu nasıl bir art niyettir? Çok ayıp, çok saygısızca. Biz sadece Erdoğan'ın değil, Bülent Ecevit'in de Turgut Özal'ın da doğum gününe gittik. Erdoğan'ın doğum günü özel bir gündür. Ben Tayyip Bey'i 40 yıldır tanırım. Tanıdığım dostlarımın davetlerine gitmeyecek miyim? İktidar yanlısı söylemler iftiradır. Birilerinin art niyetidir. Erdoğan'ın işi gücü yok MESAM'la mı uğraşacak. Şuursuzca iddialar.




DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu