kstb

telsim

20-06-2019 12:16 GÜNDEM

Mehmet Davulcu yeniden sendika başkanlığına seçildi

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen)’in IX. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Mehmet Davulcu yeniden sendika başkanlığına seçildi

Dün (19 Haziran 2019) Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Salonu’nda gerçekleşen genel kurulda Divan Başkanlığını Hüseyin Yalyalı, Divan Sekreterliklerini Hüsniye Muhtaroğlu ve Ayşe Gez yaptı.

Dönemin çalışma ve mali raporlarının görüşülüp aklandığı genel kurulda konuşan Başkan Mehmet Davulcu, dünyayı saran yoğun sömürü ve savaş sarmalından çıkış yolunun işçi sınıfının örgütlülüğünü artırmaktan geçtiğini söyledi. 

Savaşları çıkaranların sömürenler, savaşlarda ölenlerin de işçiler olduğunu söyleyen Mehmet Davulcu, barış ortamını tesis edip korumanın işçi sınıfının görevi olduğunu ifade etti.

Kıbrıs’ta kalıcı barışa giden en gerçekçi yolun federal çözüm şekli olduğunun altını çizen Davulcu, yeni kurulan UBP-HP koalisyon hükümetiyle ayakları yere basmayan, gerçekçilikten çok uzak, “AB içinde, 2 devletli çözüm şeklinden” söz edilmeye başladığına işaret etti.

Bunun altındaki gerçek niyetin federal çözüm şeklini ve dolayısıyla barışı engelleyip, var olan sömürü ortamını daha da derinleştirmek olduğunu söyleyen Davulcu, doğal gaz ve petrol yataklarıyla ilgili gerilimin sonunun savaş ve yıkım olabilecek potansiyel taşıdığına da dikkati çekti.

Konuşmasında özel sektör işçilerine seslenerek, sendikalaşmak için işverenin iznine gerek olmadığını belirten Davulcu, İşverenlere de sendikalı işçi çalıştırmanın verimliliği artırdığı nedeniyle Toplu İş Sözleşmeli işçi çalıştırmaktan çekinmemeleri mesajı iletti.

Çağ-Sen IX. Olağan Genel Kurulu eski yönetin kurulu tarafından sunulan karar önerilerini de görüşerek kabul etti.

Yurt içinde ve uluslararası alanda üst örgütlenme çalışması yapmak üzere yeni seçilen yönetime yetki ve görev veren bir karar oy birliği ile alınırken, ikinci kararla yeni dönemde gerekli görülecek hallerde grev kararı almak ve uygulamak amacıyla yeni yönetim yetkilendirildi.

Sendika bünyesinde üyelerin ihtiyaçlarını karşılama maksadıyla yardımlaşma ve Dayanışma Fonu kurulması kararı da alan Genel Kurul, Kıbrıs’ın geleceğini; 2 bölgeli, siyasal eşitliğe sahip 2 oluşturucu unsurlu, tek uluslararası tanınmışlığı olan, Birleşik Federal Kıbrıs Cumhuriyeti’nde gördüğünün altını çizen bir başka kararı da oy birliği ile kabul etti.

Genel kurulda organlar şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu: Gamze Pınardan, Ayşen Başar, Koral Mertler, Sultan Miharbi, Zühal Koreli, Tuğçe Güngör, Erdinç Selasiye, Gamze Gez. Yedek Üyeler: Özlem Borucu, Dilek Meral Şeker. Denetleme Kurulu: Halkan Bozat, Ayşe Davulcu, Ersin Hürdoğanoğlu. Disiplin Kurulu: Hüseyin Yalyalı, Ahmet Özdirenli, Gönül Tulga. Yedek Üyeler; İbrahim Ada ve Beklem Öztuğ.

Organlara seçilenler daha sonra toplanarak aralarında görev bölümü yapacaklar.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu