kstb

telsim

12-10-2019 20:50 GÜNDEM

Mayın: Biz öğrencileri mutlu olacakları alanlara yönlendiriyoruz

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji Müdürü Sermin Mayın, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı başlangıcında, Amerikan Koleji’nin 22. yıl vizyonunu anlattı.

Mayın: Biz öğrencileri mutlu olacakları alanlara yönlendiriyoruz

Mayın yaptığı açıklamasında, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının kendileri için büyük önem arz ettiğini; çünkü bu yılın Amerikan Koleji’nin 22. Yılı olduğunu belirtti. Geçmişte ki başarılarına bir ivme kazandırarak daha da yukarı çekme hedefinde olduklarını bildiren Mayın, gerek uluslararası sınav başarıları, gerekse sanatsal ve sportif alanlarda artan bir şekilde başarıları olacaklarına inandığını söyledi.

Mayın açıklamasına şu şekilde devam etti;

Mayın: “İngilizce dili kitaplarda sınırlı değil, biz gerçek anlamda derslerimizi İngilizce olarak işliyoruz”

“Her öğrencimize farklı yaklaşıp, yeteneklerini ve özgüvenini ortaya çıkararak başarılarını o yönde almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Kreşten başlayarak altyapıyı oluşturmaya başlıyoruz. 6’ncı sınıfa gelene kadar bir altyapı oluşuyor. Gerek İngilizce; gerek Fransızca olarak. Öğrencimiz artık 9. Sınıfa geldiğinde hedeflerini kesinleştiriyor. Hangi konularda yetenekli olduklarını, gelecekte ne yapmak istediklerini biz soruyoruz. Onları kalıplar içine koymuyoruz. Böylelikle biz onlara özgüveni, sunmak istedikleri başarıyı biz önceden hedefleyip yönlendiriyoruz. Her öğrenci birbirinden farklı ve biz hepsine farklı yaklaşıyoruz.”

Mayın: “Biz öğrencileri mutlu olacakları alanlara yönlendiriyoruz”

“Üniversite ile içiçe oluşumuz, öğrenci profilimizi güçlendiriyor. Birçok ülkeden öğrencilerimizin olması bizim kültürler arası kaynaşmamızı sağlıyor. Bu da öğrencilerimize fazlasıyla yansıyor. Böyle bir avantajımız var. Bizim akademik kadromuz aslında uluslararası öğretmenlerimizin de varlığıyla güçlü bir yapıya sahip. Öğrencilerimize güven veren öğretmenler sayesinde başarıyı yakalıyoruz. Biz öğrencileri mutlu olacakları alanlara yönlendiriyoruz. Öğrencilerimiz yurtdışında okumak istiyorlarsa biz onları gerekli şekilde yönlendiriyoruz. Zaten uluslararası alanda tanınmış bir diplomamız ve birçok üyeliğimiz var. O yüzden istedikleri heryere başvurabiliyorlar. Öncelikle verdiğimiz eğitim veliler için tercih sebebi oldu. Kesinlikle İngilizce dili kitaplarda sınırlı değil, biz gerçek anlamda derslerimizi İngilizce olarak işliyoruz. Çocuklar bu dilde kendilerini güvende hissediyorlar ve verdiğimiz altyapıdan ve öğrencilerimize olan birebir yaklaşımımızdan dolayı velilerimiz bizi tercih ediyorlar.”




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu