kstb

telsim

06-01-2021 16:32 GÜNDEM

MALİYE BAKANI DURSUN OĞUZ, DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY VE BERABERİNDEKİ HEYETİ KABUL ETTİ

GÖRÜŞMEDE DİN İŞLERİ YASASININ UYGULANMASI İLE İLGİLİ KARŞILAŞILAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ KONUSU ELE ALINDI

MALİYE BAKANI DURSUN OĞUZ, DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY VE BERABERİNDEKİ HEYETİ KABUL ETTİ

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay ve beraberindeki heyeti kabul ederek, Din İşleri Yasasının uygulanması ile ilgili karşılaşılan sorunların çözüm konusunu ele aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açılamaya göre, Maliye Bakanı Dursun Oğuz, söz konusu yasasının yürürlüğe konması ile ilgili Din İşleri, Vakıflar ve tüm paydaşların özverili çalışmalar üstlendiğini ifade ederek, Din İşleri personelinin kadro ve hakları konusunda beklentilerinin büyük kısmının karşılandığını, ortaya çıkan bir takım sorunların da imkânlar çerçevesinde el birliğiyle aşılabileceğini söyledi.

Konuşmasında küresel salgının ekonomik etkileri ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Oğuz, salgının tüm dünyada olduğu gibi KKTC ekonomisi üzerinde de bir takım tahribatlara yol açtığını ifade etti.

Bakan Oğuz, salgının, ayakları üzerinde durmaya çalışan KKTC’nin gelir ve gider dengelerinde büyük bir uçuruma neden olduğunu ancak salgından doğan zararların giderilmesi yönünde Türkiye Cumhuriyeti’nin destek ve katkıları ile özellikle de özel sektörün ayakta kalması, sektörlerin yeniden hareketlenmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu