kstb

telsim

20-09-2015 08:48 SPOR

Londra'nın rengi mavi

İngiltere Premier Lig'e kötü bir giriş yapan son şampiyon Chelsea, kara bulutları Arsenal maçında dağıttı: 2-0

Londra'nın rengi mavi

Premier Lig’in ilk 5 haftasında 3 yenilgi alan Chelsea, sıkıntılı dönemi Arsenal önünde bitirdi. 9 kişi kalan rakibini rahat geçen Maviler, Londra derbisiyle, iç sahadaki ilk galibiyetini elde etti.

 

Premier Lig’in 6. haftasında Stamford Bridge’de oynanan Londra derbisinde, Chelsea, 9 kişi kalan Arsenal’i 2-0 yenip, kara bulutları dağıttı.

Jose Mourinho’nun kariyerinde ‘3. sezon sendromu’ olarak anılan problemi, Premier Lig’in 2015-16 sezonunun ilk 5 haftasında net bir şekilde görüldü.

3 yenilgi alan son şampiyon, 17. sırada yer alınca, Cobham’da şakalaşma dahi yasaklandı. İlk haftada Slaven Bilic’in West Ham’ından darbe aldıktan sonra toparlayan Arsenal, derbiye psikolojik olarak daha rahat çıktı.

Mesut Özil ve Ramsey’in zekasını Sanchez ile Walcott’un hızlı koşularıyla bitirmek isteyen Arsenal’in taktiği karşısında Fabregas önderliğinde Pedro-Oscar-Hazard üçlüsünü kullanmayı hedefleyen bir Chelsea vardı. 31. dakikada da Barcelona ürünü atakta Fabregas’ın uzun topunda Pedro fırsatı harcadı.

Kavga çıktı

İlk yarı boyunca Gabriel ile Koscielny’nin arasında kaybolan Diego Costa, işin kavga yönüyle ilgilendi. Ayaklarından çok çenesini çalıştıran Costa, 45+2’de Gabriel’i attırarak, Mourinho’nun anlayışını iyi ezberlediğini ispatladı.

Stoperini kaybeden Topçular, 53’de duran topta rakibin stoperi Zouma’nın kafasında golü yedi: 1-0. Eksik kalmanın etkisiyle defansını sık sık 5’leyen Arsenal, orta sahanın zayıflaması ve Mesut’un da sol kanatta sıkışmasıyla üretkenliğini kaybetti. Özgüveni bulan ev sahibi, Hazard’ın da aktif rol almasıyla ağırlığını oyuna aşıladı.

Yine de savunma temkinini elden bırakmayan Mourinho, 70’de Ramires’i sahaya sürüp, 4-3-3 ile 4-4-1-1 arası değişen bir dizilişe döndü.

78’de Cazorla’nın ikinci sarıdan atılması da Giroud ve Chamberlain değişiklikleriyle önde basmaya başlayan Wenger’in planlarını tamamen alt üst ederken, Hazard, 90’da son imzayı koydu: 2-0.

Hem tepki hem sevgi

Chelsea formasını 2004-15 yılları arası kesintisiz 11 giyen kaleci Petr Cech, ilk kez Stamford Bridge’e çıktı. Chelsea taraftarlarının bir kısmı sevgi gösterilerinde bulunurken, bir diğer kısmı tepkilerini ortaya koydu. Alkışlayan kesim, bir pankart yaparak, “Büyük Pete mutluysa biz de mutluyuz” dedi. Diğer öfkeli grup ise kötü bir şekilde Cech’ın 2006’da geçirdiği sakatlığı anımsattı, “Keşke Reading maçında ölseydin” tezahüratı yaptı.




Etiketler :
DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu