kstb

telsim

12-11-2020 17:47 GÜNDEM

Limasol ve Baf’ta 7/24 denetim yapılacak

Limasol ve Baf’ta 7/24 denetim yapılacak

Güneyde Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Emili Yoliti, Rum Eğitim Bakanı Prodromos Prodromu, Rum Maliye Bakanı Konstandinos Petridis ve Rum Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeta Emilianidu, bugün düzenlenen basın toplantısıyla Kıbrıs’ın güneyinde koronavirüsle mücadele kapsamında dün açıklanan yeni tedbirleri detaylarıyla anlattı.

Rum haber kaynaklarına göre Rum Adalet Bakanı Yoliti, vakaların en fazla görüldüğü iki ilçe olan Limasol ve Baf’ta uygulanan bölgesel kapanmayı denetlemek adına Rum polisinin görev yapacağını ve Limasol ile Baf’taki 9 bölgede kontrol noktaları olup, 7/24 denetim yapılacağını söyledi.

Yoliti, Rum polisine denetimlerde Rum Milli Muhafız Ordusu askerlerinin de eşlik edeceğini kaydederken, askerin düşman veya cezalandırıcı olmadığını; kimsenin kısıtlama altında yaşamak istemediğini; ancak tedbirlere uyulup uyulmadığının denetlenmesinin şart olduğunu belirtti.

Kıbrıs Rum Eğitim Bakanı Prodromos Prodromu ise, tedbirler kapsamında kapatılan 24 okulda öğrenim gören 8 bin 850 öğrencinin pazartesi gününden itibaren online eğitime başlayacağını ifade etti.

Kıbrıs Rum Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeta Emilianidu ile Rum Maliye Bakanı Konstandinos Petridis ise, tedbirler kapsamında mali açıdan olumsuz etkilenecek işletmeler ve çalışanlar için 5 destek planı açıkladı. Bu planlara göre, belli kriterler çerçevesinde, işletmelere 10 bin ile 15 bin Euro arasında değişen rakamlarda mali destek verilecek; iş hacmi yüzde 80’in üzerinde zarar görecek işletmeler bakanlığa ait özel planlara dahil olacak, serbest meslek icra edenler de yine belli kriterlere göre mali destek alacak.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu