kstb

telsim

17-08-2018 19:19 GÜNDEM

LEFKOŞA, ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nin 12’ncisi, 29 Ağustos- 2 Eylül tarihlerinde yapılıyor. Bu yılki festivale Portekiz, İrlanda, Çekya ve Türkiye’den halk dansları ekipleri katılacak. Festivalin kortej yürüyüşü 29 Ağustos Çarşamba günü saat 19.30’da Dereboyu’nda başlayacak ve festivaldeki gösterilerin yapılacağı Çağlayan Parkı’nda tamamlanacak. Saat 20.30’da grupların takdimi ve açılış konuşmaları yapılacak; açılış dansları sunulacak. Saat 22.00’de ise HAS-DER bahçesinde Kıbrıs Gecesi düzenlenecek. 30 Ağustos Perşembe günkü etkinlikler 20.00’de Lefkoşa Belediye Orkestrası konseri ile başlayacak. Ardından İzel Seylani 20.30’da Karagöz Sihirli Sebzeler isimli gölge oyununu sahneleyecek. Perşembe günkü etkinlikler Çekya, İrlanda, Portekiz, Türkiye, TUFAD ve Gençlik Merkezi’nden ekiplerin halk dansları gösterileri ile son bulacak. 31 Ağustos Cuma akşamı 20.00’de Oğulcan Başar konser verecek; 21.00’de Çekya, İrlanda, Portekiz, Türkiye, GÖÇ-TAŞ ve FOLK-DER ekipleri dans gösterisi yapacak.

LEFKOŞA, ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nin 12’ncisi, 29 Ağustos- 2 Eylül tarihlerinde yapılıyor.

Bu yılki festivale Portekiz, İrlanda, Çekya ve Türkiye’den halk dansları ekipleri katılacak.
Festivalin kortej yürüyüşü 29 Ağustos Çarşamba günü saat 19.30’da Dereboyu’nda başlayacak ve festivaldeki gösterilerin yapılacağı Çağlayan Parkı’nda tamamlanacak. Saat 20.30’da grupların takdimi ve açılış konuşmaları yapılacak; açılış dansları sunulacak.
Saat 22.00’de ise HAS-DER bahçesinde Kıbrıs Gecesi düzenlenecek.
30 Ağustos Perşembe günkü etkinlikler 20.00’de Lefkoşa Belediye Orkestrası konseri ile başlayacak.
Ardından İzel Seylani 20.30’da Karagöz Sihirli Sebzeler isimli gölge oyununu sahneleyecek. Perşembe günkü etkinlikler Çekya, İrlanda, Portekiz, Türkiye, TUFAD ve Gençlik Merkezi’nden ekiplerin halk dansları gösterileri ile son bulacak.
31 Ağustos Cuma akşamı 20.00’de Oğulcan Başar konser verecek; 21.00’de Çekya, İrlanda, Portekiz, Türkiye, GÖÇ-TAŞ ve FOLK-DER ekipleri dans gösterisi yapacak.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu