kstb

telsim

01-12-2015 14:15 EKONOMİ

Lavrov, bu akşam Kıbrıs'da

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bu akşam Kıbrıs’a geliyor. Lavrov çarşamba günü Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, Başpiskopos II. Chrysostomos, Temsilciler Meclisi Başkanı Yiannakis Omirou tarafından kabul edilecek ve Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides ile görüşecek.

Lavrov, bu akşam Kıbrıs'da

Lavrov, ziyaretinde ikili ve uluslararası birçok alanda yapıcı bir dizi görüşme ve iki ülke devlet başkanları arasında üzerinde anlaşmaya varılan konularda ilerleme sürecinde değerlendirmeler yapmayı sabırsızlıkla beklediğini belirtmiş, bu görüşmelerin sonuçlarının ikili ilişkilerin daha da gelişmesine ve Avrupa kıtasında güvenin güçlendirilmesine katkıda bulunacağından emin olduğunu kaydetmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı, bir Rus jetinin Türkiye tarafından düşürülmesi olayında Lefkoşa’nın ilkeli duruşuna duyduğu minnettarlığı ifade etmiş, Kıbrıs sorununa değinerek ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde, adadaki iki toplumun çıkarlarına tam saygı gösterilecek uygulanabilir ve adil bir çözüm için Rusya’nın duruşunu tekrarlamıştı.

Bu arada Kıbrıs polisi, Lavrov’un ziyareti dolayısıyla sıkı güvenlik tedbirleri alınacağını duyurmuştu.

Sergey Lavrov’un çarşamba günü öğleden sonra adadan ayrılması bekleniyor.




DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu