kstb

telsim

13-12-2018 07:42 EĞİTİM

LAÜ’de ağrısız yaşamda fizyoterapi ve rehabilitasyonun rolü tüm yönleri ile irdelendi

Kongre yoğun bir konuşmacı, konuk ve öğrenci katılımı ile tamamlandı.

LAÜ’de ağrısız yaşamda fizyoterapi ve rehabilitasyonun rolü tüm yönleri ile irdelendi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği tarafından 6-8 Aralık 2018 tarihleri arasında organize edilen III. Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi yoğun bir konuşmacı, konuk ve öğrenci katılımı ile tamamlandı. 
Konular çok yönlü şekilde ele alınarak bilimsel olarak tartışıldı
Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen himayelerinde, kongre eş başkanı Yrd. Doç. Dr. Gülbin Ergin ve Prof. Dr. Nuray Kırdı öncülüğünde düzenlenen kongre LAÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. LAÜ kongre düzenleme kurulunda; Prof. Dr. Uğur Cavlak, Doç. Dr. Serkan Bakırhan, Yrd. Doç. Dr Nuray Elibol, Yrd. Doç. Dr. Beliz Belgen Kaygısız, Uzm. Fzt. Beraat Altuğ ve Uzm. Fzt. Gölgem Mehmetoğlu yer aldı.
Kongrede ağrısız bir yaşamda fizyoterapi ve rehabilitasyonun rolü tüm yönleri ve multidisipliner bakış açısı ile ele alındı. Kongrenin 1. ve 2. gününde Lefke Avrupa Üniversitesi başta olmak üzere Hacettepe Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi ile Ankara Akapunktur Merkezi’nden olmak üzere toplam 6 oturumda 32 konuşmacı görev aldı. Bu oturumlarda “Ağrının Fizyolojisi, Ağrı Değerlendirmesi, Ağrıda Yaşam Kalitesi, Farklı Hastalıkların Rehabilitasyonunda Ağrı Nedenleri ve Tanımı, Ağrı Yönetiminde Farmakolojik Yaklaşımlar, Elektrofiziksel Ajanlar, Akapunktur Tedavisi, Ağrıa Egzersiz Yaklaşımlarının Yeri, Akut ve Kronik Ağrıda Fizyoterapi Rehabilitasyon Yaklaşımları, Farklı Hastalıklardaki Ağrı Durumlarında Kanıta Dayalı Güncel Literatür Taraması, Farklı Hastalık Gruplarında Ağrı-Vaka Sunumu, İnterdisipliner Ağrı” gibi konular çok yönlü şekilde ele alınarak bilimsel olarak tartışıldı. Kongrenin 3. gününde ise “Pediatrik Ağrı ve Fizyoterapisi, Geriatrik Rehabilitasyon, Matriks Ritim Tedavisi, Ağrılı Hastalarda Osteopatik Yaklaşımlar ve Bilimsel Makale Yazımı” ile ilgili 5 ayrı konuda workshop programı düzenlendi.
3. Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi’ne Lefke Avrupa Üniversitesi’nden 86, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden 68, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden 61, Yakın Doğu Üniversitesi’nden 40, Girne Üniversitesi’nden 16, dış katılımcı 45 olmak üzere toplam 316 konuk ve öğrencinin katılımı ile tamamlandı.

 




Etiketler :
DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu