kstb

telsim

30-12-2018 14:28 GÜNDEM

LAÜ öğrencileri Antalya’da Kan Bağışı Farkındalık Çalıştayı’na katıldılar

Gençleri bir araya getiren Hedef 25 projesi gençlere kendi yaşamlarında kullanabilecekleri bilgiler, toplumda kan bağışı bilincinin oluşturulması ve üniversitelerde kan bağışçısı kazanımı konularında donanım kazandırmaktadır. 2005 yılında “Üniversiteliler Kan Bağışlıyor” kampanyası ile başlayan ve bugün halen Hedef-25 adı altında devam eden program neticesinde çalıştaylarda toplam 1242 öğrenciye eğitim verildi. Her sene üniversitelerde yapılan kampanyalarda alınan kan bağışı sayılarında düzenli bir artış sağlandı. Çalıştaya Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencisi katıldı Türkiye’deki 25 yaşına kadar olan genç nüfusun harekete geçirilmesiyle kan bağışı konusunda bilinçlenmelerinin, gönüllü, düzenli ve bilinçli kan bağışçısı olmalarının sağlanması ve onlarla bu bilincin gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığı çalıştaya katılan Karanfiloğlu ve Açar, etkinliğin kendileri açısından çok faydalı olduğunu ve Türkiye’nin dört bir yanından katılan üniversite öğrencileri ile tanışıp yapılan etkinlik ve projelerden haberdar olduklarını dile getirdiler. Çağanağa: LAÜ topluma hizmet uygulamaları ile örnek oluyor LAÜ Kızılay Kulübü danışman öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Çağda Kıvanç Çağanağa, LAÜ’nün öğrencilere meslek kazandırmanın yanısıra topluma hizmet uygulamaları ile de örnek olduğunu vurgulayarak, Öğrenci Dekanlığı çatısı altında faaliyet gösteren Kızılay Kulübü’nün KKTC Kızılayı ile sadece kan bağışı konusunda değil sosyal faaliyetlerde de görev alma, toplum yararına projeler geliştirme, kendi yaşamlarında kullanabilecekleri bilgiler edinme gibi getirileri olduğunu ifade etti.

LAÜ öğrencileri Antalya’da Kan Bağışı Farkındalık Çalıştayı’na katıldılar

Gençleri bir araya getiren Hedef 25 projesi gençlere kendi yaşamlarında kullanabilecekleri bilgiler, toplumda kan bağışı bilincinin oluşturulması ve üniversitelerde kan bağışçısı kazanımı konularında donanım kazandırmaktadır. 2005 yılında “Üniversiteliler Kan Bağışlıyor” kampanyası ile başlayan ve bugün halen Hedef-25 adı altında devam eden program neticesinde çalıştaylarda toplam 1242 öğrenciye eğitim verildi. Her sene üniversitelerde yapılan kampanyalarda alınan kan bağışı sayılarında düzenli bir artış sağlandı.

   Çalıştaya Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencisi katıldı

   Türkiye’deki 25 yaşına kadar olan genç nüfusun harekete geçirilmesiyle kan bağışı konusunda bilinçlenmelerinin, gönüllü, düzenli ve bilinçli kan bağışçısı olmalarının sağlanması ve onlarla bu bilincin gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığı çalıştaya katılan Karanfiloğlu ve Açar, etkinliğin kendileri açısından çok faydalı olduğunu ve Türkiye’nin dört bir yanından katılan üniversite öğrencileri ile tanışıp yapılan etkinlik ve projelerden haberdar olduklarını dile getirdiler.

      Çağanağa:  LAÜ topluma hizmet uygulamaları ile örnek oluyor

   LAÜ Kızılay Kulübü danışman öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Çağda Kıvanç Çağanağa, LAÜ’nün öğrencilere meslek kazandırmanın yanısıra topluma hizmet uygulamaları ile de örnek olduğunu vurgulayarak, Öğrenci Dekanlığı çatısı altında faaliyet gösteren Kızılay Kulübü’nün KKTC Kızılayı ile sadece kan bağışı konusunda değil sosyal faaliyetlerde de görev alma, toplum yararına projeler geliştirme, kendi yaşamlarında kullanabilecekleri bilgiler edinme gibi getirileri olduğunu ifade etti.      




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu