kstb

telsim

15-07-2018 16:22 EĞİTİM

LAÜ Akademisyeni Demirdamar Uluslararası Ecacılık Danışma kuruluna seçildi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar Acreditation Council for Pharmacy Education (ACPE)’ın Uluslararası Hizmetler Programı danışma Kurulu (International Services Program Advisory Group - ISPAG) üyeliğine seçildi.

LAÜ Akademisyeni Demirdamar Uluslararası Ecacılık Danışma kuruluna seçildi

Demirdamar: ISPAG Uluslarası Hizmet danışma kurulu üyeliğine hak kazandı

Demirdamar, Eczacılık Eğitimi ile ilgili 2004-2006 yıllarında Nikolai Testemitanu Eczacılık Fakültesi Kişinev - Moldova eğitim programını, Bolonya süreci doğrultusunda yenileme ve geliştirme projesi gibi birçok uluslararası projelere katkılarından dolayı  ISPAG Uluslarası Hizmet danışma kurulu üyeliğine hak kazandı.

Demirdamar, ACPE’nin 1932 yılından beri ABD’deki eczacılık eğitimi veren eczacılık fakültelerini akredite eden bir kuruluş olduğunu belirtti. Demirdamar kuruluşun, eczacıların hasta bakımı için hazırlanmalarını sağlayarak eğitim standartlarını belirlediğini ve   standartları uygulayarak eczacılık eğitiminin kalitesini arttmayı hedeflemenin yanında,  kanıt ve deneyime dayalı profesyonel eğitimde kalite güvencesi de verdiğini ifade etti.

Demirdamar, “ACPE, ABD Eğitim Bakanlığı tarafından, eczacılıkta profesyonel lisans programlarının akreditasyonu için ulusal ajans olarak kabul edilmektedir. ACPE ayrıca sürekli eğitim sağlayıcılarının akreditasyonu için ulusal ajans olarak da hizmet vermektedir” dedi.

Demirdamar ayrıca, ACPE’nin uluslararası düzeyde profesyonel derecede programlarının değerlendirilmesi ve sertifikalandırılmasını sunmanın yanında, Amerika Sağlık Sistemi Eczacıları Derneği ile işbirliği içinde eczane teknisyeni eğitim ve öğretim programlarını akredite ettiğini belirtti.

Demirdamar, “Amerika Birleşik Devletlerinde Eczacılık fakültelerden mezun olan eczacılar mesleklerini icra edebilme yetkisi, ehliyeti ve lisansını alabilmek için NAPLEX (Kuzey Amerika Eczacılar Lisans Sınavını kazanmak zorundadırlar” dedi.  

Demirdamar son olarak, ACPE’nin 2011 yılından başlayarak Amerika dışındaki fakültelere de “uluslararası sertifika” verdiğini ve NAPLEX sınavına ise eğitimi ACPE tarafından akredite edilmiş fakültelerin mezunlarının girdiğini söyledi.




Etiketler :
DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu