kstb

telsim

14-03-2021 18:15 GÜNDEM

KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ YARIN MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK

Komitede, ciddi tartışmalar sonucu oyçokluğuyla geçmişti

KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ YARIN MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK

Cumhuriyet Meclisi Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi'nde UBP’nin kabul, CTP'nin ret, HP'nin çekimser oyu sonucu oyçokluğu ile geçen “KKTC Hükümeti ile TC Hükümeti Kültürel İşbirliği Protokolü” yarın Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülüp, onaya sunulacak.

    Komitede ciddi tartışmalara neden olan “KKTC Hükümeti ile TC Hükümeti Arasında Kültürel İşbirliği Protokolün Onaylamasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı”na HP, çekimser değil de ret oyu verseydi protokol genel kurula gelmeden reddedilecekti.

    UBP- DP- YDP Azınlık Hükümeti’nde küçük ortakların grubunun bulunmaması ve komitelerde yer almamaları nedeniyle bu dönem komitede kararları muhalefetin oyunu gerektiriyor. Çünkü komiteler, 3 UBP, 2 CTP, 1 HP’dir.  Oylama eşit olduğunda söz konusu yasa geçmez. Yani HP, çekimser değil de ret oyu kullansaydı, söz konusu protokol geçmeyecekti. Çünkü komitede çekimser çoğunluğa yazılıyor.

   UBP Milletvekili Yasemin Öztürk’ün başkanlığını yaptığı Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nde UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Doğuş Derya, CTP Milletvekili Asım Akansoy ve HP Milletvekili Ayşegül Baybars yer alıyor.

    Yarın Cumhuriyet Meclisi’nde üzerine konuşmalar yapılacak ve onaya sunulacak olan “KKTC Hükümeti ile TC Hükümeti Kültürel İşbirliği Protokolü”nün tam metni şöyle:




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu