kstb

telsim

11-11-2019 09:51 GÜNDEM

Kuir Kıbrıs Derneği, Savunuculuk Eğitimi gerçekleştirdi

Kuir Kıbrıs Derneği tarafından düzenlenen 'Savunuculuk Eğitimi' 9 Kasım Cuma günü gerçekleştirildi.

Kuir Kıbrıs Derneği, Savunuculuk Eğitimi gerçekleştirdi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından yürütülen “Renklerin Çeşitliliği” Projesi’nin  Kuir Kıbrıs Derneği’nin aktivistlerine yönelik düzenlediği üçüncü kapasite geliştirme eğitimi 9 Kasım Cumartesi günü  Sivil Alan’da gerçekleşti.

Savunuculuk Eğitimi, Sivil Alan Kapasite Geliştirme Koordinatörü Selen Lermioğlu Yılmaz tarafından verildi. Eğitimin ilk yarısında, savunuculuğa dair tanımlamalar ve savunuculukta kullanılan çok boyutlu yaklaşımlar hakkında teorik bilgilerve örnekler aktarıldı. Yılmaz ayrıca  savunuculuk faaliyetlerinde Sivil Toplum Örgütleri’nin rolleri ve savunuculuk için temel gerekliliklerin neler olduğuna dair bilgiler aktardı. 

Öğleden sonra gerçekleşen eğitimin ikinci yarısında ise, aktivistler Selen Lermioğlu Yılmaz’ın yönlendirmeleri doğrultusunda teorik bilgilerini grup çalışmaları ile pratiğe döktüler ve sorun analizi içerisinde yer alan üçgen analizi doğrultusunda uygulamalar gerçekleştirdiler. Analizin ardından savunuculuk öneri ve hedeflerin geliştirebilmesi adına paydaş haritası oluşturuldu. Son oturumda ise, aktivistler Kuir Kıbrıs Derneği adına savunuculuk eylem planı oluşturdular.

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların (LGBTİ+) insan haklarına erişimi ve ayrımcılığın önlenmesi adına büyük önem taşıyan savunuculuk eğitimi, katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile son buldu.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu