kstb

telsim

08-01-2021 17:44 GÜNDEM

KTGB, GEÇİTKALE’DE ÜÇ KİŞİNİN ÖLÜMÜYLE SONUÇLANAN OLAYLA İLGİLİ BASIN EMEKÇİLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU

“ÇOCUK FOTOĞRAFLARINI SOSYAL MEDYADA VEYA GAZETELERDE KULLANMAYIN”

KTGB, GEÇİTKALE’DE ÜÇ KİŞİNİN ÖLÜMÜYLE SONUÇLANAN OLAYLA İLGİLİ BASIN EMEKÇİLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Geçitkale’de bugün meydana gelen anne baba ve bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan olayın yankıları sürerken, çocuk fotoğraflarının sosyal medyada veya gazetelerde kullanılmasının doğru olmadığını belirtti. 
KTGB Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, çocukların fotoğraflarının kullanılmaması, kullanılacak olsa bile yüzlerinin görünmeyecek şekilde kapatılması konusunda hassas olunması çağrısında bulunuldu. 
Günümüzde sosyal medya kullanımının günden güne artması ve her gün milyonlarca insanın sosyal ağlar üzerinden iletişime geçmesinin birçok sorunu da beraberinde getirdiği belirtilen açıklamada, teknolojinin ve internetin hayata olan katkısı, kolaylığı ve her bilgiyi ulaşılabilir kılmasının yadsınamayacağı ifade edildi. 
KTGB açıklamasında, Geçitkale’de bugünün ilk saatlerinde yaşanan anne baba ve bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan olayın yankıları sürerken, çocuk fotoğraflarının sosyal medyada veya gazetelerde kullanılmasının doğru olmadığı vurgulandı. 
“Çocukların fotoğraflarını kazalarda olduğu gibi bu gibi haberlerde de kullanılmaması, kullanılacak olsa bile yüzlerinin görünmeyecek şekilde kapatılması konusunda hassas olunmasını talep ediyoruz.” denilen açıklamada, bugün yaşanan kötü olayın ardından internete veya sosyal medyaya giren aileler veya çocukların bu tür fotoğrafları görebileceği ve psikolojik etki altında kalabileceği kaydedildi. 
Açıklamada, basın emekçilerine bu konuda hassas davranmaları çağrısında bulunulurken, bu tip olayların bir daha yaşanmaması temenni edildi. 




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu