kstb

telsim

01-02-2018 10:54 SİYASET

Koalisyon protokolü bugün imzalanıyor

Koalisyon protokolü bugün imzalanıyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Halkın Partisi, Toplumcu Demokrasi Partisi ve Demokrat Parti bugün koalisyon protokolünü imzalıyor.

4 partinin genel başkanı dün gerçekleştirdikleri 3 saatlik toplantıda koalisyon protokolüne son şeklini verdi.
4 partinin üzerinde uzlaştığı protokolün bugün mecliste imzalanması bekleniyor. Bakanlar Kurulu listesinin ise yarın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sunulması hedefleniyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Halkın Partisi, Toplumcu Demokrasi Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturacağı 4’lü koalisyonun protokolü hazır.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan hükümeti kurma görevini almasının ardından resmileşen koalisyon görüşmeleri çerçevesinde 4 parti başkanı Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel merkezinde gerçekleştirdikleri 3 saatlik toplantıda koalisyon protokolü üzerinde uzlaştı.

Toplantının ardından açıklama yapan CTP Genel Başkanı Erhürman, koalisyon protokolüne son şeklini verdiklerini kaydetti.

4 parti başkanı olarak üzerinde uzlaştıkları koalisyon protokolünü bugün saat 11.00’de büyük bir ihtimalle Cumhuriyet Meclisi Mavi Salonu’nda imzalayacaklarını açıklayan Erhürman, yarın sabah da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya Bakanlar Kurulu listesini sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Erhürman Bakanlıklar ile ilgili soruları da yanıtladı. Bakanlıklar konusunda mutabakata varıldığını kaydeden Erhürman ancak bakanların kimler olacağı ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.
CTP Genel Başkanı, TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angelemli’nin Meclis Başkanlığı ile ilgili iç tüzük sıkıntısına yönelik soruyu da yanıtladı.
Erhürman, “o konudaki hukuki çalışma devam ediyor. Tabii ki hukuka uygun bir çözüm formülü üreteceğiz ona. Gerekli hukuk mercilerinden de bu konuda görüşler talep edildi. Hukuka aykırı olan bişey yapmayacağımız kesin. Hukuka uygun bir formülü bulmaya çalışıyoruz” dedi.




Etiketler :
DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu