kstb

telsim

20-09-2015 07:48 EKONOMİ

KKTC'deki harcamalarının büyük kısmı otellere

Rum basınında bugün yer alan bir haberde, Rumların geçtiğimiz Ağustos ayında, KKTC’de kredi kartlarıyla yaptıkları harcamaların büyük kısmının, KKTC’deki otellerden hizmet almaya gittiği haber verildi.

KKTC'deki harcamalarının büyük kısmı otellere

Haberi veren Fileleftheros gazetesi, Rum tarafındaki “JCC” şirketinin elindeki verilere dayanarak, Rumların KKTC otellerinden hizmet almaya harcadıkları paraları, kumarhanelerde harcadıkları paralar, Türkiye için alınan uçak biletleri, son olarak da giyim ve ayakkabı harcamalarının izlediğini kaydetti.

Şirketin yayımladığı verilere göre, Rumların geçtiğimiz Ağustos ayında, kredi kartlarıyla KKTC’de yaklaşık bin alışveriş işlemi yaptıklarını ve 176 bin Euro’luk bir rakamı otellerde harcandığını kaydeden gazete, Rumların Türkiye otellerinde yaptıkları harcamalar da buna dahil edildiğinde, rakamın 348 bin Euro’ya çıktığını ifade etti.

2015 yılının başından geçtiğimiz aya kadar, Rumların KKTC ve Türkiye’deki otellerden hizmet alımına, toplam 2,3 milyon Euro harcadıklarını ifade eden gazete, bunun 2014 yılında yapılan harcamaları geçtiğini belirtti.

Rumların KKTC’deki otellerde yaptıkları harcamaları, kumarhanelerde yaptıkları harcamaların izlediğini belirten gazete, Rumların KKTC’deki kumarhanelerde ise geçtiğimiz Ağustos ayında 165 bin Euro harcadıklarını yazdı.

2015 yılı boyunca, Rumların kumarhanelerde 1,2 milyon Euro harcadıklarını ve bunun neredeyse geçen yılla aynı oranlarda seyrettiğini ifade eden gazete, Rumların geçtiğimiz Ağustos ayında, Türkiye için aldıkları biletlere ise 93 bin 300 Euro harcadıklarını belirtti.

Rumların Türkiye’de harcadıkları 158 bin 600 Euro’da buna dahil edildiğinde, bu rakamın 252 bin Euro’ya çıktığını yazan gazete, Rumların 2015 yılı boyunca, Türkiye biletlerine harcadıkları rakamın 1,7 milyon Euro olduğunu ifade etti.

Rumların KKTC’de yaptıkları giyim harcamalarında artış olduğunu ve bunun 104 bin Euro’ya ulaştığını da kaydeden gazete, Rumların KKTC’de 11 bin 500 Euro’luk da sağlık harcaması yaptıklarını ve bunun çoğunun KKTC’de daha ucuz olduğu için, ilaç satın alınmasına harcandığını ekledi.




Etiketler :
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu