kstb

telsim

13-11-2017 17:56 KÜLTÜR SANAT

KKTC CSO ile TC CSO Ankara’da ortak konser verecek

KKTC CSO ile TC CSO Ankara’da ortak konser verecek

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (KKTC CSO) ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, KKTC’nin 34. kuruluş yıldönümünü çerçevesinde Ankara’da ortak iki konser verecek.

16 Kasım Perşembe ve 17 Kasım Cuma günü TC Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda yer alacak konserler saat 20.00’de başlayacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katılacağı konserde Türkiye Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası İkinci Şefi Cemi’i Can Deliorman yönetiminde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Ali Hoca’nın Kıbrıs Orkestra Süiti ile konserine başlayacak. Konserin ikinci eseri Ulvi Cemal Erkin’in Piyano Konçertosu Emre Elivar tarafından yorumlanacak. Konserin ikinci bölümünde ise iki orkestra Edward Elgar’ın “Güneyde (In the South)” ve “Üç Bavyera Dansı” adlı eserlerini seslendirilecek.

KKTC CSO daha önce, 16’ncı Mersin Uluslararası Müzik Festivali açılış konseri vermiş, ayrıca Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte konser vermişti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestraları’nın birlikte düzenledikleri konser için 16 Kasım Cuma sabahı Ankara’ya gidiyor. Cumhurbaşkanı 17 Kasım Cumartesi öğle saatlerinde adaya dönecek.

 



DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu